StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Річард Джуелл: з героя країни у ворога нації за три дні

21 лютого 2020, 11:05
Фільм Річард Джуелл вийшов в прокат 20 лютого. Байоптик Річард Джуелл розкриває подробиці тотальної помилки США в розслідуванні терористичного акту на Олімпіаді 1996.
Дело Ричарда Джуэлла
Річард Джуелл - рецензія / Warner Bross

Фільм про ганебну помилку ФБР Річард Джуелл вийшов в прокат в Україні з 20 лютого у всіх кінотеатрах. Охоронець, який врятував сотні життів, а потім протягом місяців був метою цькування з боку ФБР, ЗМІ і громадян США отримав свою кіноісторію.

Річард Джуелл помер через 11 років після вибуху від серцевої недостатності через діабет. В реальній історії, чого не показали у фільмі, Річард домігся компенсації і вибачень від CNN, New York Post, NBC і П'ємонтського коледжу. У фільмі ж показали самі тільки новини - розмова президента коледжу з ФБР, через яку Річарда поставили підозрюваним, слова телеведучого Тома Брокау, і деякі заголовки.

Що за фільм Річард Джуелл, чому він може стати популярним, і що показав Клінт Іствуд у своєму новому фільмі - читайте в нашому матеріалі.

Річард Джуелл - сюжет

У фільмі Річард був показаний як трохи наївний і простий хлопець, який свято вірить в закон і свій обов'язок. читайте такожПоклик предків 2020 - Як позбутися від господаря і завести молоду вовчицюНа тлі втомлених цинічних ФБР-івців, які курять і п'ють віскі в робочий час у стрип-барі та нудьгуючих журналістів, які в момент катастрофи моляться про те, щоб зробити сенсацію, він виглядає дивно. Річард Джуелл опинився не в тому місці і не в той час, але врятував багато людей, наполігши на початку евакуації. Однак, завдяки тому, що затуркані ФБР-вівці хотіли швидше закрити справу, і не було доказів проти когось іншого, життя Річарда Джуэлла надовго перетворилася на пекло.

По перше - хтось злив інформацію про Джуелла в ЗМІ, і з людини, яка три дні тому була героєм, зробили монстра. По-друге, у фільмі показали, що за браком доказів, Річарда хотіли підставити будь-якими способами - і навіть вкрай нахабними.

Дело Ричарда Джуэлла
Річард Джуелл огляд фільму / Warner Bross

У фільмі присутній Уотсон Брайант - адвокат, який колись по-людськи поставився до Джуелла, а потім зважився його рятувати, і вони з Джуеллом - центральний дует який вражає своїми протилежностями. До речі, до кінця фільму Джуелл переріс свою наївність і віру в правоохоронців - його фінальна промова на допиті - просто геніальна. У той же час, трохи цинічний Уотсон Брайант таки подобрішав і повірив у людей.

Річард Джуелл - драматургія і постановка

У фільмі геніальна постановка, і типовий для Іствуда стиль. Таке відчуття, що якщо б фільм не був заснований на реальних подіях, він би додав поліцейським і агентам довгі плащі, жінки ходили б в шикарних вечірніх сукнях, а події розгорталися виключно вночі. читайте такожСкандал 2019: як Марго Роббі, Ніколь Кідман і Шарліз Терон перевернули світАле він обмежився емоційною гамою - зустрічі в прокурених барах, швидкий секс в машині, втомлений продажний ФБР-івець, пронира-журналістка без моральних цінностей. До речі, тільки Atlanta Journal-Constitution, які опублікували перші новини про підозру Джуеллу, не заплатили йому компенсацію.

Так само ідеально з підбором акторів, відсилками і навіть використанням реальних архівних відео, передач, і виступу Білла Клінтона. До речі, на одному і моментів, показали реальне архівне відео з Джуэллом.

Крім того, що, як і багато фільмів Клінта Іствуда, Річард Джуелл дуже довгий, у нього немає помітних проблем.

А Національна рада кінокритиків США нагородила фільм ТОП-10 найкращих фільмів року, Пол Уолтер Хаузер став Проривом року, а Кеті Бейтс - кращою актрисою року.

Дело Ричарда Джуэлла
Річард Джуелл - актори і ролі / Warner Bross

Річард Джуелл - актори і ролі

  • Пол Уолтер Хаузер — Річард Джуелл
  • Сем Рокуелл — адвокат Уотсон Брайант
  • Кеті Бейтс — Боби Джуелл (мати Річарда)
  • Джон Хемм — співробітник ФБР Тому Шоу
  • Олівія Уайлд — журналістка Кеті Скраггс

читайте також1917 фільм - чому фільм став кращою військовою драмою року

Річард Джуелл дивитися онлайн з українським перекладом трейлер:

Фільм Річард Джуелл виходить з 10:00 у всіх кінотеатрах України з 20 лютого 2020.

Галаджій Олександр для сайту Главред

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти