StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Жирні плями - не вирок для одягу: як вивести стійкі плями від олії чи жиру

24 лютого 2024, 03:34
Ознайомтеся з 5 перевіреними методами, які допоможуть вам легко позбутися жирних плям.
Жирні плями - не вирок для одягу: як вивести стійкі плями від олії чи жиру
Як вивести складні плями з одягу за допомогою домашніх засобів / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео YouTube

Плями є частиною повсякденного життя. Серед них деякі виділяються своєю складністю та стають справжнім викликом.

Найпоширеніші та найскладніші для видалення плями – це плями від червоного вина, кулькової ручки, бруду, жиру та плями від кави.

Масляні плями, безсумнівно, є однією з найбільших проблем, яких важко позбутись. Вони з'являються раптово, псують зовнішній вигляд одягу та меблів і здаються майже непереможними.

відео дня

На одязі, меблях чи підлозі олія чи жир має властивість глибоко проникати у волокна чи поверхні, утворюючи плями, які можуть залишитись назавжди. Складність їх видалення полягає в їх хімічному складі, який відштовхує воду, що робить звичайні методи очищення неефективними.

Радимо ознайомитись із матеріалом: Лак не потрібен: як зупинити стрілку на колготках.

Як позбутися від масляних плям

На щастя, є кілька перевірених способів, які можуть полегшити видалення стійких плям:

  1. Тальк або кукурудзяний крохмаль для вбирання жиру. Нанесіть рясний шар тальку або кукурудзяного крохмалю на пляму та залиште на кілька годин або на ніч. Ці порошки чудово вбирають жир, полегшуючи його видалення.
  2. Рідкий миючий засіб. Рідкі миючі засоби, особливо призначені для миття посуду, ефективні проти жиру. Нанесіть безпосередньо на пляму, обережно потріть і залиште на кілька хвилин перед пранням.
  3. Оцет і харчова сода. Ця комбінація ідеально підходить для видалення масляних плям на твердих поверхнях. Нанесіть оцет безпосередньо на пляму, посипте содою зверху, дайте їй подіяти, а потім протріть вологою ганчіркою.
  4. Ізопропіловий спирт. Нанесення ізопропілового спирту на тканини перед пранням може допомогти розщепити жир, полегшуючи його видалення під час циклу прання.
  5. Пергамент і праска. У разі жирних плям на одязі покладіть на пляму пергамент та пропрасуйте при низькій температурі. Тепло допоможе пергаменту ввібрати жир.

Ключ до видалення будь-якої плями, особливо жирної, полягає в тому, щоб діяти швидко. Чим довше пляма стоїть, тим важче її буде видалити.

Крім того, бажано випробувати метод очищення на невеликій непомітній ділянці, щоб переконатися, що матеріал не постраждає. Також занадто сильне тертя може пошкодити волокна тканини. Найкраще обережно наносити засоби та дати час, щоб вони подіяли.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти