StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як підготувати город до зими восени: що потрібно зробити у вересні

5 вересня 2024, 15:55
2763
Куди подіти листя восени опале на дачі та як підготувати сад до зими - деталі у матеріалі Главреду.
Як підготувати город до зими восени: що потрібно зробити у вересні
Як підготувати город до зими восени / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Чим знезаразити землю на городі восени, щоб на наступний рік вона мала кращу родючість - фахівці розповіли про правила догляду та обробки землі. Відомо, що найчастіше землю знезаражують за допомогою різних хімікатів. Зазвичай обирають хімічні речовини, як хлорне вапно та Фітоспорин-М. Також у народі часто можуть вносити у землю слабкий розчин марганцівки.

Фахівці в аграрній сфері також розповіли, що хлорне вапно необхідно вносити у ґрунт за 5-6 місяців до посадки сільськогосподарських культур. Вони розповіли про правила догляду за городом та садом, яких варто дотримуватись.

Що потрібно зробити восени на городі

  • Після збору врожаю, варто прибрати із городу все опале листя, бур'яни, а також видалити із корінням залишки різних рослин на грядках. Потрібно прибрати абсолютні всі рештки рослин, адже на них можуть залишатись різні збудники хвороб. Також фахівці радять, що бадилля картоплі, томатів, перцю необхідно спалити, якщо є така можливість.
  • Зазвичай восени можна вносити на грядки перегній, компост, або мінеральні добрива. Необхідно обирати також калійно-фосфорні добрива, підійдуть такі як подвійний або звичайний суперфосфат, монофосфат калію та сульфат калію.
  • Також не забувайте восени проводити санітарну обрізку дерев та кущів. Необхідно зрізати всі хворі, поламані чи сухі гілки. Однак, якщо у вересні у деяких плодових дерев продовжують рости пагони, тоді краще прищепити їх.
  • Фахівці рекомендують, що варто зробити підзимовий посів зелені, тоді навесні вас потішить гарний урожай. Для цього потрібно підготувати грядки та зробити борозенки. Потім варто почекати період, коли температура на вулиці вже не піднімається вище +3-5°C, а також з'являються перші заморозки. Восени можна посіяти насіння шпинату, салатів, руколи, редиски, щавлю, петрушки, моркви, буряків та іншого.

Чи потрібно перекопувати город восени на зиму

Досвідчені фахівці та фермери часто змінюють спосіб обробки ґрунту восени, адже все залежить від цілей та завдань і як попередньо була оброблена земля.

відео дня

На дуже зарослих ділянках, де є глибоке коріння непотрібних рослин або бур'янів - землю доведеться глибоко обробляти. Фахівці розповіли, що для цього існує два способи:

  • Якщо обрати безвідвальний спосіб, тоді під час перекопування або оранці потрібно зберегти земляну грудку. За допомогою цього методу грудку вивалюють, але не розбивають, адже вона допоможе зберегти мікрофлору ґрунту. Під час такої обробки земля краще зберігає вологу.
  • За допомогою відвального методу, земляну грудку навпаки перевертають і розбивають, щоб закласти добрива у землю глибше. Також перевертання землі допоможе у тому, що корені бур’янів і шкідники, що зимують у ґрунті, опиняються нагорі і в морози загинуть.

Однак, варто пам'ятати, якщо земля вже нормально окультурена, відсутні шкідники, тоді варто лише розпушувати верхній шар ґрунту, щоб внести добрива.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти