StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Топ-3 предмета, де мешкає найбільше "бактерій" і бруду в вашому домі

16 липня 2023, 18:19
Ванні кімнати є ідеальним середовищем для розмноження мікробів і бактерій, а також цвілі і грибка.
Які найбрудніші предмети у ванній кімнаті
Які найбрудніші предмети у ванній кімнаті / pixabay

Прибирання ванної кімнати - це звичайна робота, але предмети ванної кімнати можуть бути не на першому місці в пріоритетах багатьох людей.

Ванні кімнати є ідеальним середовищем для розмноження мікробів і бактерій, а також цвілі і грибка. Це означає, що крім миття раковини, унітазу і душа важливо також чистити речі.

Однак, на думку експертів, такі предмети, як килимки для ванної кімнати, можуть містити багато бактерій.

відео дня

Килимки для ванної

Експерт Деян Димитров пояснив: "Килимки для ванної розраховані на поглинання великої кількості води, але важливо регулярно їх прати, щоб підтримувати відповідні гігієнічні стандарти", пише express.

За його словами, в ідеалі килимок для ванної потрібно прати раз на тиждень — більшість килимків можна прати в професійних клінінгових службах або в пральній машині.

Щоб запобігти накопиченню бактерій, найкраще щотижня обприскувати їх білим оцтом і мити в холодній воді кожні три-чотири тижні.

Штори для душу

Штори для душу стають менш популярними, але ті, у кого вони є, можуть утримувати багато вологи, яка перетвориться на цвіль, якщо її не чистити регулярно.

Щоб уникнути цього, експерт рекомендував залишати завісу для душу відкритою після її використання, щоб зменшити кількість цвілі і грибка.

"Ваш вкладиш для душової штори слід чистити щомісяця. Кращий спосіб зробити це, не пошкодивши матеріали - випрати його в пральній машині в режимі делікатного прання", - говорить експерт.

Туалетні щітки

Щітки для унітазу є одним з найбрудніших предметів у будинку, і про них часто забувають, коли справа доходить до прибирання.

Експерт рекомендував щотижня наповнювати контейнер для щітки гарячою мильною водою разом з невеликою краплею відбілювача. Потім промийте щітку чистою водою і розпиліть дезінфікуючий спрей як на контейнер, так і на щітку.

Читайте також, засяє, як нова: 3 способи, як очистити ванну від жовтизни в домашніх умовах.

Навіщо у ванній ставити порожню банку, відповідь від хитрих господинь.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти