StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"З'їсть" вапняний наліт за 30 хв: досвідчена господиня поділилась дивовижним засобом

23 червня 2024, 04:34
1887
Зубна паста є м’яким абразивом, вона видаляє залишки вапняного нальоту, що сповільнює його повторне накопичення.
'З'їсть' вапняний наліт за 30 хв: досвідчена господиня поділилась дивовижним засобом
Як позбутися вапняного нальоту на кранах / Колаж: Главред, фото: скріншот відео з YouTube

Крани часто покриваються кіркою та стають непривабливими через вапняний наліт. Він нешкідливий, але може зменшити потік води та тиск у крані, тому важливо його очищувати. Однак збробити це досить складно, якщо ви не використовуєте правильні засоби.

Якщо ви шукаєте поради, як позбутися вапняного нальоту на кранах, прочитайте матеріал Главреду: Експерти назвали найкращий засіб від вапняного нальоту: він є в кожному домі.

Реставратор старовинних меблів Дженніфер Адлер-Поттс розповіла, що вона випробувала багато популярних методів очищення кранів від накипу, таких як оцет і лимонний сік, але вони лише погіршили плями. Білий оцет і лимонний сік є кислотами і обидва вони дуже ефективні для розчинення вапняного нальоту, але можуть впливати також на певне оздоблення або матеріали, пише Еxpress.co.uk.

відео дня

Натомість Дженніфер виявила, що найкращий спосіб видалити вапняний наліт – це зубна паста та щітка.

"Зубна паста та засоби від зубного нальоту спеціально розроблені для видалення зубного каменю (дуже схожого на вапняний наліт) без пошкодження емалі, яка на мене дуже схожа на хром. Так народився лайфхак", - сказала жінка.

Усе, що вам потрібно зробити, це видавити щедру кількість зубної пасти та нанести її під кран, оскільки саме там зазвичай утворюється вапняний наліт. Залиште зубну пасту щонайменше на 30 хвилин. Якщо плями особливо стійкі, залиште зубну пасту на довше. Коли час закінчиться, візьміть зубну щітку і почніть обережно зчищувати вапняний наліт.

Після видалення вапняного нальоту одягніть гумову рукавичку та обережно втирайте зубну пасту в кран, щоб переконатися, що шар вапняного нальоту повністю зник. Потім відкрийте кран і витріть зубну пасту серветкою з мікроволокна.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти