StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Найпростіший рецепт на 30 хвилин: як зробити тушонку в домашніх умовах в каструлі

29 лютого 2024, 18:49оновлено 29 лютого, 23:51
М'ясна тушонка в домашніх умовах не забере у вас багато часу, якщо готувати її за цим рецептом.
Евгений Клопотенко, тушонка
Як зробити тушонку в домашніх умовах в каструлі/ колаж: Главред, фото: скрін

Тушонка є дуже популярною стравою в Україні. Крім того, що тушонка з різних видів м’яса є дуже смачною, вона ще й дуже зручна – адже можна один раз приготувати багато порцій, яких вистачить на тривалий період часу.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Лише люди з орлиним зором знайдуть собаку в печері за 6 секунд: складна оптична ілюзія

Відомий український кухар Євген Клопотенко дав рецепт домашньої тушонки з курятини в каструлі. Він зазначив, що для такої страви можна брати або курячі гомілки, або стегенця – після варіння м'ясо відділятиметься від кісток.

Потрібно взяти 2 кілограми гомілок, покласти у каструлю з гарячою водою. Додати одну велику цибулину, розрізану навпіл. Також додати одну велику морквину або дві маленьких.

Після цього додати все, що дає гарні аромати – чорний перець горошком, лавровий лист.

"Це власне те, що нам потрібно для основи. Якщо ви хочете робити щось креативне, то можна додати туди також коріандр – він там не завадить, додавайте туди аніс, якщо ви любите – з анісом буде взагалі круто", – зазначив кухар.

Потім потрібно додати дві столові ложки солі.

"Можливо це забагато, але якщо ми говоримо про консервацію, то сіль є натуральним консервантом, вона допомагає консервувати і робити все, щоб продукт довше зберігався. Тому я власне таку кількість солі і додаю", – пояснив Клопотенко.

Далі потрібно залишити курятину варитися на пів години. Після цього відокремити м'ясо від кістки. Відділяючи м'ясо, варто стежити, щоб не залишилося хрящиків. Шкіру можна також зняти, але якщо ви любите її їсти, то можна залишити – це на ваш особистий розсуд.

Після цього додати до знятого м’яса частину бульйону для того, щоб прогріти. Бо під час консервування важливо, щоб суміш і рідина були гарячими.

Банки простерилізувати в духовці упродовж пів години за температури 180 градусів. Металеві кришки до банок проварити у воді.

Далі швидко, поки банка ще гаряча, перекласти цю гарячу суміш і закрити кришкою.

"Якщо у вас є величезне бажання і ви хочете зробити, щоб консервація була ще крутішою, то ви можете взяти це готове м'ясо у банках, поставити у каструлю з водою, щоб вода повністю покривала банку по рівень м’яса, і проварити ще хвилин 15-20. Тоді зайве повітря, яке там є, вийде з-під кришки. Таким чином там буде вже такий сильний вакуум. Але власне якщо ви дуже гарячим розлили в гарячу банку, то вже вийде гарна тушонка", – додав Клопотенко.

Дивіться відео, у якому Клопотенко показав, як приготувати тушонку з курки в домашніх умовах:

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти