StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Для чого огірки перед нарізанням натирати сіллю - хитрість досвідчених кухарів

26 серпня 2024, 11:08
3077
Проста дія вирішить вашу велику проблему.
Для чого огірки перед нарізанням натирати сіллю
Для чого огірки перед нарізкою натирати сіллю / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Господині часто вдаються до різних хитрощів, щоб домогтися ідеального смаку страв і салатів. Однією з таких хитрощів є натирання огірків сіллю. Навіщо це потрібно?

Огірки містять багато вологи, через що в салатах вони можуть ставати млявими і втрачати хрускіт. Натирання сіллю допомагає зберегти їхню пружність і свіжість, ніби огірки щойно зірвані з грядки.

Навіщо натирати огірок сіллю?

Крім того, оброблені сіллю огірки довше зберігають свіжий вигляд і апетитний смак. Також сіль усуває гіркоту, спричинену надлишком кукурбітацину - речовини, що концентрується в шкірці, "попочці" і листі рослини, пише сайт На пенсії.

відео дня

Перед вживанням рекомендується зрізати кінчик огірка з плодоніжкою, а потім натерти м'якоть сіллю до появи піни. Це знак того, що кукурбітацин починає розпадатися, усуваючи гіркоту.

Що відомо про сайт На пенсії

Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". На сайті публікуються корисні поради на всі випадки життя.

Що зробити, щоб прибрати гіркоту з огірків?

Перед тим як використовувати огірки в їжу, зріжте їхні кінчики, відступивши щонайменше 3 см від краю, оскільки в цих ділянках міститься найбільша кількість кукурбітацину. Потім зніміть шкірку по всій довжині огірка, ретельно промийте його і видаліть залишки шкірки. Розріжте огірок уздовж і видаліть насіння - м'якоть, що залишилася, можна використовувати, пише НВ.

Для усунення гіркоти замочіть огірки на кілька годин у солодкій воді з додаванням листя м'яти, орегано, хрону або кропу. Цукор і трави допоможуть замаскувати неприємний присмак і додадуть огіркам приємного аромату.

Також можна очистити огірки і замочити їх на 5-10 хвилин у холодній воді або молоці з додаванням льоду - це зменшить вміст кукурбітацину.

Коли садять огірки в Україні

Зазвичай огірки в Україні починають висаджувати в ґрунт приблизно наприкінці квітня - на початку травня. Тоді вже заморозків немає, а температура повітря зазвичай стійко тепла.

Інший спосіб - промийте огірок у чистій воді, відріжте його кінці та потріть свіжим зрізом об край овоча, поки не з'явиться біла піна. Продовжуйте терти ще 1-2 хвилини, після чого добре промийте огірок під проточною водою.

Для видалення гіркоти можна розрізати огірок уздовж і посипати зріз сіллю, потім потерти половинки одна об одну до появи соку, що піниться. Після цього промийте огірок і повторіть процедуру ще раз.

Додатково проткніть очищений огірок виделкою, зробивши якомога більше отворів по всій поверхні. Це дасть змогу кукурбітацину вийти назовні, після чого овоч потрібно ретельно промити в чистій воді.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти