StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна промивати макарони: секрет, який знають не всі

13 лютого 2024, 16:20оновлено 16 лютого, 15:46
999
Варто дізнатися про деякі нюанси, які допоможуть зробити страву ще смачнішою.
Макароны
Чому не можна промивати макарони/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Макарони користуються неабиякою популярність серед господинь і господарів через легкість їхнього приготування. Швидкість приготування такого продукту зробила його незамінним у низці популярних рецептів. Макарони міцно закріпилися у меню не лише багатьох сімей, а й елітних ресторанів.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Тільки одиниці зможуть знайти хамелеона: загадка, яку треба розгадати за 7 секунд

Але під час приготування цього продукту багато хто припускається серйозної помилки, навіть не здогадуючись про це. Досить багато людей не знають про те, чому не можна промивати макарони після варіння.

відео дня

Справа у тому, що крохмаль, який є на поверхні макаронів, допоможе краще увібратися соусу, який ви будете використовувати. Якщо ж промити макарони після варіння, то вони втратять частину свого смаку, а соус по них просто буде стікати.

Проте не все так просто. Якщо заглибитися у питання, то ми дізнаємося, що не завжди причини лише такі. Наприклад, причина того, чому італійці не промивають макарони, у виді самого продукту. Італійці використовують переважно макарони з твердих сортів пшениці, у якій практично немає крохмалю. Тому й у них немає необхідності промивати готовий продукт. Якщо ж для приготування використовуються макарони з більш дешевих сортів пшениці, то у продукті буде більше крохмалю.

Також варто враховувати, чи збираєтеся ви з’їсти макарони одразу після приготування, чи ви їх будете споживати, наприклад, на наступний день, і для цього вони стоятимуть якийсь час у холодильнику. Якщо ви з’їсте їх одразу, то можна їх не промивати. Якщо ж вони якийсь час стоятимуть до наступного вживання їжі, то краще їх промити. Адже вже зняті з плити макарони продовжують варитися ще якийсь час під дією тепла, яке ще зберігається у них всередині.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти