Звідки беруться плями на каструлі з нержавійки і як їх позбутися

17 жовтня 2024, 17:15
78
Засоби, найімовірніше, вже є у вас вдома.
Звідки беруться плями на каструлі з нержавійки і як їх позбутися
Звідки беруться плями на каструлі з нержавійки і як їх позбутися / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Ви дізнаєтеся:

  • Чим потрібно обробити каструлю, щоб позбутися плям
  • Чому не можна залишати брудну каструлю в мийці
  • Чи варто витирати посуд після миття

Каструлі з нержавіючої сталі славляться своєю міцністю і довговічністю, але з часом на їхній поверхні можуть з'являтися плями. Ці плями можуть бути викликані різними причинами: від залишків їжі до впливу води з високим вмістом мінералів.

Важливо правильно доглядати за таким посудом, щоб він зберігав свій первісний вигляд. Ми розберемося, чому на дні каструлі з нержавійки з'явилися плями, а також розповімо, як прибрати плями з каструлі з нержавіючої сталі.

відео дня

Причини появи плям на нержавіючій сталі

Основною причиною появи плям на нержавіючих каструлях є хімічна реакція з продуктами, мінералами або залишками їжі. Особливо часто плями виникають через контакт із жорсткою водою, яка містить багато кальцію та магнію, пише УНІАН.

Ще одна причина - використання занадто агресивних засобів для чищення або металевих губок, які можуть пошкодити поверхню каструлі.

Що не можна готувати в каструлі з нержавіючої сталі

  • яйця - омлети та різні види яєчні прилипають до поверхні сталевого посуду, особливо, якщо той був неправильно розігрітий і недостатньо змащений жиром. Щоб приготувати страву з яєць, слід використовувати начиння з антипригарним покриттям;
  • молочні каші - у каструлі з тонким дном молоко часто пригорає. Манну, вівсяну та рисову кашу необхідно постійно помішувати під час готування, щоб крупа не прилипала до дна;
  • супова заправка - традиційна піджарка з цибулі з морквою швидко пригорає, якщо готується з додаванням борошна;
  • риба - ніжне філе часто прилипає до дна і розвалюється при перевертанні. Щоб уникнути цього, використовуйте нержавіючий посуд з антипригарним покриттям.
  • карамель - суміш вершків і цукру миттєво чорніє, якщо вариться на сильному вогні.

Як прибрати плями з каструлі з нержавійки?

  1. Якщо на каструлі з'явилися плями або темні сліди, сода може стати вашим найкращим помічником. Як прибрати плями на нержавійці содою? Спочатку вимийте каструлю звичайним мийним засобом, дайте їй висохнути, потім нанесіть соду на забруднені ділянки. Залиште на 1-2 години, потім акуратно потріть м'якою губкою і змийте водою.
  2. Якщо на дні каструлі з нержавійки з'явилися чорні плями, активоване вугілля може допомогти. Для цього потрібно розтовкти кілька таблеток у порошок, нанести на плями, залити водою і залишити на 30 хвилин. Після цього ретельно промийте каструлю і висушіть.
  3. Як прибрати іржаві плями на каструлі з нержавіючої сталі? Використовуйте оцет, лимон або лимонну кислоту. Оцет можна нанести на губку і протерти каструлю, потім промити водою. Лимонний сік або лимонна кислота також ефективно справляються з плямами: просто розведіть їх у воді, протріть проблемні місця і ретельно промийте посуд.
Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Профілактика появи плям

Щоб каструлі з нержавіючої сталі залишалися блискучими і чистими, за ними потрібно правильно доглядати. Не залишайте забруднення на посуді надовго, уникайте використання жорстких губок і мийних засобів з абразивами. Після кожного чищення обов'язково висушуйте каструлю, щоб запобігти утворенню плям від води.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти