Ідеальна чистота за 5 хвилин: 3 методи, які відмиють мікрохвильову піч від бруду

14 жовтня 2024, 16:49
68
Щоб мікрохвильова піч завжди працювала якнайкраще, її необхідно періодично чистити.
Ідеальна чистота за 5 хвилин: 3 методи, які відмиють мікрохвильову піч від бруду
Мікрохвильова піч буде, як нова / коллаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Мікрохвильові печі роблять наше життя набагато простіше, враховуючи, що чимало людей використовують їх майже щодня, дуже важливо підтримувати чистоту девайсу. Є декілька простих способів, які відчистять піч до блиску, пише Southern Living.

Мікрохвильові печі можуть забруднюватись з різних причин. Наприклад, розігріта без кришки їжа може розбризкуватися, або крихти можуть падати на дно мікрохвильової печі. Частинки їжі можуть впливати на роботу девайсу, наприклад, піч може нерівномірно нагрівати страви. Щоб уникнути розбризкування їжі під час розігріву в мікрохвильовій печі, рекомендують накривати їжу спеціальною захисною кришкою або ж паперовим рушником.

Також регулярне очищення мікрохвильовки є необхідним для підтримки здоров'я та безпеки. Важливо запобігати утворенню цвілі та бактерій всередині приладу.

відео дня

Як почистити мікрохвильову піч

Метод 1: оцет та вода.

Змішайте рівні частини дистильованого оцту і води в мисці, придатній для використання в мікрохвильовці. Потім розмістіть цю миску в печі та нагрівайте на максимальній потужності протягом 3-5 хвилин, щоб утворилася пара, яка розм'якшить бруд і жир.

Після того, як час вийде, дайте мисці постояти 1-2 хвилини, перш ніж виймати її. Пам'ятайте, що вона буде гарячою, тому використовуйте рукавички чи кухонний рушник, щоб не отримати опіків.

Далі візьміть вологу губку і легко протріть внутрішню частину мікрохвильової печі. Бруд повинен прибратись. Після того, як мікрохвильовка повністю охолоне, можна зняти скляну пластину знизу і вимити її вручну в раковині.

Метод 2: лимонний сік та вода.

Наповніть водою миску, яка поміститься в мікрохвильову піч. Далі розріжте лимон і спробуйте вичавити сік з ½ або 1 цілого лимона в ту ж миску і змішайте. Ви також можете додати 1 столову ложку засобу для миття посуду, якщо у вас дуже брудна мікрохвильовка.

Далі все як і в першому методі. Вам необхідно помістити тарілку в мікрохвильову піч та ввімкнути девайс на 3-5 хвилин, щоб утворилась пара. Після того, як мікрохвильова піч зупиниться, дайте мисці постояти 1-2 хвилини, перш ніж виймати її. Візьміть вологу губку, що не залишає подряпин, і легко протріть внутрішню частину мікрохвильової печі.

Метод 3: харчова сода та вода.

Змішайте 2-3 столові ложки харчової соди в тарілці й додайте води. Помістіть миску в мікрохвильову піч і розігрійте її на високій потужності, далі використайте вологу губку та протріть мікрохвильову піч всередині.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти