StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ніколи не використовуйте пилосос: простий спосіб прибрати опалу хвою з підлоги

29 грудня 2023, 13:47
686
Якщо цього року ви обрали справжню ялинку, незабаром настане час прибрати опалу хвою - і один кухонний трюк може зробити це надзвичайно легко.
Ніколи не використовуйте пилосос: простий спосіб прибрати опалу хвою з підлоги
Як прибрати опалу хвою з підлоги - що робити, щоб ялинка не обсипалась / Колаж Главред, фото: УНІАН, pixabay

Прибирання опалої хвої може бути складним, оскільки вона може пошкодити ваш пилосос, якщо ви спробуєте її всмоктати - але є лайфхак, який може зробити цю роботу легкою і приємною.

Якщо цього року ви вирішили відмовитися від штучних ялинок на користь справжніх вічнозелених хвойних дерев, то, можливо, помітили невелику кількість голок на підлозі під вашою ялинкою. Вашим першим інстинктом може бути ввімкнути пилосос, щоб швидко прибрати безлад, але, за словами експерта з прибирання, замість цього вам варто пошукати в кухонних шафах кухонне приладдя.

Емілі Баррон, експерт з прибирання, розповіла The Mirror, що ніколи не варто використовувати пилосос для прибирання опалої хвої, оскільки гостре листя може застрягти в різних частинах машини - включаючи шланг, мішок і фільтри - і може спричинити засмічення, коли їх накопичиться достатньо.

відео дня

Не бійтеся, це не означає, що ви повинні намагатися зібрати голки вручну.

"Замість цього, вам слід дістати найближчу ємність з харчовою содою - або бікарбонатом соди - яка вже може бути у ваших кухонних шафках, якщо ви робили святкову випічку протягом останніх кількох тижнів", - вказує експерт.

Все, що вам потрібно зробити, це посипати порошком підлогу, щоб покрити хвою і полегшити її збирання, а потім скористатися віником або ворсистим валиком. Зібрану хвою слід викинути в смітник, а залишки харчової соди можна прибрати пилососом, і підлога знову стане чистою.

Емілі також зазначила, що дуже важливо поливати ялинку, щоб запобігти надмірному опаданню хвої, але зауважила, що, за словами іншого експерта, тип води, якою ви поливаєте ялинку, може завдати ще більшої шкоди. Вона сказала: "Переконайтеся, що ви підливаєте воду через день, і не допускайте пересихання основи, інакше може утворитися ущільнення, і вона не зможе вбирати воду".

Експерт також порадила тримати ялинку подалі від батарей, оскільки тепла температура також може прискорити процес опадання хвої. Вона додала: "Переконайтеся, що ялинка стоїть у найпрохолоднішій частині кімнати, подалі від вогню та радіаторів. Тепло прискорить процес осипання хвої".

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти