StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Маловідомий трюк покаже, якщо хтось таємно заходить у ваш акаунт на Facebook

28 січня 2024, 15:13
1062
Якщо запідозрили дивну активність на сторінці, її легко обмежити.
Маловідомий трюк покаже, якщо хтось таємно заходить у ваш акаунт на Facebook
Як дізнатися, хто заходив до мене на сторінку у Фейсбуці / Колаж Главред, фото flickr (Stock Catalog)

Незважаючи на всі попередження і все, що ми знаємо про онлайн-безпеку, багато хто з нас досі ставиться до деяких її аспектів досить безтурботно. Але ніколи ще не було так важливо захищати свої соціальні мережі та особисті дані.

Легко вгадувані паролі, неоновлення антивірусних програм і надання особистої інформації - ось лише деякі поширені приклади.

Один із ризиків безпеки, який поширений - це відсутність виходу з облікових записів електронної пошти та соціальних мереж, особливо якщо ви використовуєте спільний пристрій. З огляду на те, що ми користуємося всіма технічними пристроями в різних місцях, буває важко встежити за тим, де і коли ми входили в систему.

відео дня

Але є спосіб дізнатися, чи не заглядає наступний користувач вашого комп'ютера або навіть допитливий колишній у ваш акаунт на Facebook, пише Mirror.

Як зрозуміти, хто заходив на сторінку у Фейсбуці

Увійшовши у Facebook (на телефоні, планшеті або комп'ютері), перейдіть до таких пунктів. Налаштування > Конфіденційність і безпека > Де ви зареєстровані.

Вибравши цю опцію, ви побачите список ваших облікових записів, а натиснувши на кожен із них, ви побачите, де цей обліковий запис перебуває в цей момент на всіх пристроях.

Ви також зможете побачити попередні входи в систему на настільних комп'ютерах, телефонах і планшетах за довгий час. Якщо ви побачили незнайомі та підозрілі логіни, зверніться до Facebook і змініть пароль.

Маловідомий трюк покаже, якщо хтось таємно заходить у ваш акаунт на Facebook
Фото: Mirror

Крім того, ви зможете дізнатися, чи використовувався ваш акаунт Facebook на настільному комп'ютері, смартфоні або Android.

Ви зможете дізнатися навіть IP-адресу, тобто місцерозташування пристрою, а також востаннє, коли саме з цього комп'ютера входив у ваш акаунт. Якщо ви помітите щось недобре або якісь деталі, які викличуть у вас занепокоєння, є спосіб зупинити небажані входи.

Поруч із кожною сесією ви можете побачити кнопку "Завершити активність". Просто натисніть її, щоб завершити сеанс. Якщо ця опція не з'явилася, прокрутіть список до самого низу, і там червоними літерами буде написано "Вибрати пристрої для виходу".

Відкриється вікно з усім списком логінів, ви можете вибрати вихід з усіх пристроїв, які ви не впізнали, чи то місцерозташування пристрою, чи то його тип, і вийти з системи, а також зв'язатися з Facebook, щоб захистити свій обліковий запис. На мобільному пристрої досить натиснути кнопку "x" поруч із кожною сесією.

Маловідомий трюк покаже, якщо хтось таємно заходить у ваш акаунт на Facebook
Фото: Mirror

Ви можете захистити себе і в майбутньому. Налаштуйте сповіщення про вхід у систему, які повідомлятимуть вас про те, що хтось отримав доступ до вашого облікового запису на будь-якому комп'ютері або пристрої.

Перейдіть у Налаштування > Безпека > Сповіщення про вхід, де можна налаштувати ці сповіщення. Зазвичай це розташовано прямо під пунктом, де ви щойно перевірили, на яких пристроях зареєстровано ваш обліковий запис.

Для додаткового рівня безпеки запустіть перевірку безпеки, яку пропонує Facebook, де можна увімкнути двофакторну автентифікацію.

Перейдіть у Налаштування > Безпека > Перевірка безпеки, тут ви можете налаштувати ще один етап входу, який надсилатиме коди входу на ваш телефон під час входу на новий пристрій, а також переглянути обраний вами пароль і переконатися, що ваш обліковий запис повністю захищений.

Відкриється нове вікно, яке проведе вас через процес, що займає всього кілька кроків, але дає змогу забезпечити максимальний рівень безпеки вашого облікового запису Facebook, тож це варто зробити.

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти