StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися тертя дверей і подряпин на підлозі: 5 дієвих рішень

28 січня 2024, 04:38оновлено 28 січня, 15:48
274
Щоб уникнути цієї незручної домашньої проблеми, у вас є кілька варіантів залежно від серйозності проблеми та ваших навичок.
Як позбутися тертя дверей і подряпин на підлозі: 5 дієвих рішень
Як усунути тертя дверей об підлогу / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

З часом в помешканні виникає неприємна проблема, коли двері труться об підлогу і дряпають її. На щастя, її можна позбутись самостійно. Існує кілька причин, чому двері починають тертися об підлогу:

  1. Осідання будинків: з часом будинки мають тенденцію осідати через зміни в ґрунті чи фундаменті, що може спричинити злегка зміщення дверних рам і, як наслідок, двері можуть почати тертися об землю.
  2. Зміни клімату: дерев’яні двері розширюються та стискаються зі змінами вологості та температури. У вологому або жаркому кліматі деревина може набухнути і двері будуть тертися об підлогу.
  3. Зношення петель: з часом і частим використанням петлі дверей слабнуть та зношуються, що може призвести до того, що двері трохи провиснуть і подряпати підлогу.
  4. Неправильне встановлення: якщо двері або дверну коробку встановлено неправильно, можуть виникнути проблеми із закриванням дверей, зокрема тертя об підлогу.
  5. Зношені двері: у деяких випадках, особливо з дуже старими дверима, самі двері могли з часом деформуватися, спричиняючи тертя.

Це лише кілька прикладів, є й інші можливі причини. Точне рішення залежатиме від походження проблеми.

Хитрощі, щоб двері не терлися об підлогу

Щоб позбутися тертя дверей об підлогу, у вас є кілька варіантів залежно від серйозності проблеми та ваших навичок.

відео дня

Спершу спробуйте відрегулювати петлі. Якщо двері злегка труться об підлогу, петлі можуть ослабнути. Спробуйте затягнути гвинти петель за допомогою викрутки. Якщо гвинти зношені, варто їх замінити.

Якщо натирання не надто сильне, ви можете спробувати відшліфувати нижню частину дверей, щоб створити більше місця. Зніміть двері з петель, поставте їх у зручне для роботи місце та за допомогою наждачного паперу середньої зернистості відшліфуйте ту частину, яка натирається. Пам’ятайте, що шліфувати слід у напрямку волокна деревини, щоб не пошкодити двері.

Якщо тертя більш значне, можливо, вам доведеться трохи обрізати нижню частину дверей. Для цього спочатку необхідно зняти двері з петель. Потім за допомогою лінійки або кутника намалюйте пряму лінію на частині, яку ви хочете обрізати. Ви можете використовувати ручну пилку, циркулярну пилу або лобзик, щоб зробити зріз. Після різання зачистіть край наждачним папером.

У разі, якщо нічого з перерахованого вище не працює, ймовірно, двері або дверна рама деформовані. Тоді слід подумати про їх заміну.

Зауважимо, що важливо працювати дуже обережно. Одягайте захисні окуляри та рукавички під час шліфування або різання, попросіть допомоги, якщо вам потрібно пересунути двері.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти