StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як правильно варити зелену гречку: фатальна помилка може зіпсувати крупу

22 травня 2024, 04:30оновлено 24 травня, 09:06
671
Як правильно і корисно приготувати гречку - прості поради для правильного харчування.
зелена гречка
У чому різниця між зеленою та звичайною гречкою / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/panchenko_karyna, rice.ua

У кулінарії існує поняття зеленої гречки, але не всі до кінця уявляють собі, що це таке насправді. А секрету тут немає ніякого, адже це просто звичайна крупа з насіння гречки, проте саме та, яка не піддалася термообробці.

У процесі технологічного очищення сировину вичищають, а також висушують до того стану, який ми звикли бачити на прилавках. Тому в розфасовці гречка набуває коричневого кольору і це пояснюється впливом високих температур.

Читайте наш матеріал "І таке буває: як зрозуміти, що зіпсувалася гречка".

Що таке зелена гречка

Однак це не стосується гречаної крупи, яка не піддавалася термічній обробці. Адже натуральний колір зерен гречки - зелений. Тому від цього і походить назва продукту.

Іншими словами, зелена гречка - це гречана крупа в її первозданному вигляді, яку не піддали термічній обробці. При цьому коричнева гречана крупа, яку ми звикли бачити на полицях у магазинах, якраз і є обробленим продуктом.

Як правильно приготувати зелену гречку

Якщо ви вирішили приготувати зелену гречку, варто засвоїти кілька важливих деталей для того, щоб продукт вийшов смачним і корисним. По-перше, необхідно очистити зелену гречку від лушпиння та сміття, а також ретельно промити.

Потім починаємо готувати - викладаємо в каструлю склянку зеленої гречки і заливаємо двома склянками води (за більшого обсягу продукту дотримуємося пропорції). Потім доводимо до кипіння і знижуємо вогонь, проварюючи крупу близько 15 хвилин. Сіль та інші спеції можна додати за смаком.

Цікаві факти про гречку

Гречка - цінне джерело білка. У ній міститься 18 незамінних амінокислот, а білок близький за складом до збалансованих білків курячих яєць і сухого молока.

Гречка містить три з восьми необхідних організму амінокислот (треонін, лізин, триптофан), завдяки чому є незамінним продуктом для людей, які не їдять м'ясо. Крім того, гречка засвоюється набагато краще за м'ясні продукти.

Гречка виводить з організму шкідливий холестерин і токсини. Її варто вживати літнім людям і тим, хто страждає на анемію.

Вживання гречаної каші покращує психоемоційний стан і роботу головного мозку.

Гречка рятує від безсоння. Якщо ви погано спите - наповніть гречаним лушпинням подушку.

В Індії та Китаї вважається, що за допомогою гречки можна впливати на біологічні точки в організмі, тож для профілактики різних захворювань радять ходити по килимку, на якому розсипана гречка.

Гречка є частиною національної кухні Японії. Там із гречки виробляють гречану локшину "соба", яка користується популярністю.

Скільки годин потрібно замочувати зелену гречку

Перед приготуванням необхідно підготувати гречану крупу. Рекомендується замочити зелену гречку в холодній воді (до 6-8 годин).

Важливо після замочування продукту злити воду і промити зелену гречку в проточній воді. Тільки після ретельної обробки крупа буде готова до приготування.

Чи можна схуднути на зеленій гречці

Фахівці рекомендують вживати зелену гречку не тільки через її корисні властивості. Вона сприяє схудненню і допомагає організму очиститися від шлаків і токсинів. При правильному вживанні зеленої гречки протягом декількох тижнів, є можливість скинути не менше 6-8 зайвих кілограмів.

Дивіться відео - вся правда про цільне зерно: кому може нашкодити:

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти