StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Хліб буде свіжим та пухким на 7 днів довше: пекар поділився простим секретом

26 квітня 2024, 02:32
586
Поширена помилка при зберіганні може призвести до того, що ліб запліснявіє занадто швидко - експерт розповів про ключові та важливі правила зберігання хліба.
Хліб буде свіжим та пухким на 7 днів довше: пекар поділився простим секретом
Як зберігати хліб свіжим довше - пекар розкрив геніальний секрет / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Буханець хліба - один з найпоширеніших продуктів харчування, який можна знайти в будь-якому будинку, але покупка новенького буханця, а потім виявлення того, що він покрився пліснявою вже через кілька днів, може розчарувати.

Однак, за словами одного з експертів у галузі харчових продуктів, запліснявілий хліб може бути наслідком неправильних методів зберігання, а правильне зберігання може подовжити термін його придатності до семи днів, повідомляє Mirror.

Пекар Мауріціо Лео стверджує, що багато людей думають, що найкраще місце для зберігання хліба - це холодильник, оскільки там зберігається багато інших продуктів, щоб зберегти їх свіжими якомога довше. Але зберігання хліба в холодильнику - це катастрофа для буханця, і цього ніколи не можна робити.

відео дня

"Це дуже важливо, не зберігайте хліб у холодильнику. Це може здатися нелогічним, оскільки холодильник вважається місцем для зберігання продуктів, але якщо ви покладете його [хліб - ред.] в холодильник, він зачерствіє швидше, ніж якщо зберігати його при кімнатній температурі", - наголошує пекар.

Натомість Мауріціо рекомендує використовувати свій "улюблений спосіб" збереження свіжості хліба - загортати його харчові обгортки з бджолиного воску. Багато пекарів використовують цей метод, оскільки він зберігає хліб м'яким, але "не надто м'яким".

"Просто покладіть хліб у обгортку і щільно закрийте її. Обгортка з бджолиним воском деформується і обгорне всі куточки та щілини хліба, а тепло ваших рук придасть їй потрібну форму", - додає він.

З віком хліб починає втрачати вологу, через що черствіє. Однак, якщо зберігати його в герметичному контейнері, на хлібі можуть розмножуватися бактерії, що призводить до пліснявіння. Обгортання бджолиним воском допомагає захистити хліб, зберігаючи його достатньо повітряним, щоб він не затримував вологу, а отже, довше зберігав його без плісняви.

Поліетиленовий пакет також можна використовувати, якщо у вас дійсно немає нічого іншого під рукою. Після того, як ви загорнули хліб, зберігайте його в прохолодному і сухому місці, подалі від сонячних променів, наприклад, у хлібниці.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти