StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Борна кислота - запорука шикарного врожаю огірків: як застосовувати копійчаний засіб

17 травня 2022, 08:28
Думаєте, чим підгодувати огірки при цвітінні? Використовуйте дешевий та ефективний засіб - борну кислоту, і тоді з кожної квітки утворюється зав'язь.
огірок
Що потрібно зробити з огірками, щоб отримати великий урожай - лайфхак / Колаж pixabay.com, ua.depositphotos.com

Щоб отримати великий урожай хрустких і ароматних огірочків, потрібно подбати про те, щоби рослина отримувала всі необхідні їй корисні речовини. Важливий елемент, який потрібен рослинам - бор. І розв‘язати проблему нестачі цього мікроелемента можна за допомогою копійчаного засобу - йдеться про борну кислоту.

Борна кислота для огірків - користь

Учені довели, що своєчасна підгодівля огірків бором прискорює ріст кореневої системи, збільшує кількість зав'язей та призводить до більшого врожаю.

Крім того, урожай виростає якіснішим, плоди не деформуються.

відео дня

Як підгодовувати огірки борною кислотою

Борну кислоту досить застосувати як добриво тричі:

  • при замочуванні насіння;
  • потім обробити рослини в бутонах;
  • останній етап - обробити рослини із зав'язями.

Перегодовувати бором рослини не можна, інакше це лише зашкодить рослині: нижнє листя пожовтіє, а зростання практично зупиниться.

Коли не можна удобрювати огірки борною кислотою

Якщо проводиться підгодівля іншими добривами, які в своєму складі вже мають бор, окремо вносити цей елемент не рекомендується.

Якщо на одній грядці з огірками у вас посаджені кукурудза та бобові (квасоля і горох), підгодівлі бором доведеться виключити. У цих культур можливе отруєння бором.

Токсична дія бору на квасолю зазвичай проявляється в пожовтінні листя, може проявитися опік на краях. У важких випадках рослини придбають обпалений вигляд, а листя може передчасно опадати.

Як розвести борну кислоту для підгодівлі огірків

Для приготування базового розчину знадобляться 5 г борної кислоти. Порошок потрібно розбавити в двох літрах гарячої води і потім додати 10 літрів холодної. Обприскувати рослини один раз на три тижні.

Якщо в розчин додати 15-20 крапель йоду, то його можна використовувати для профілактики кореневої гнилі, борошнистої роси і кутової плямистості.

Якщо необхідно залучити запилювачів огірків на бджолозапильних сортах і гібридах огірків, до базового рецепту необхідно додати 100 г цукру.

Щоби квітки огірка не опадали, можна приготувати розчин борної кислоти за таким рецептом: в 10 л води розчиніть 2 г перманганату калію, додайте 2 г порошку борної кислоти. Обробку таким розчином проводять на початку цвітіння огірків.

Обприскування огірків борною кислотою проводять або рано вранці, або після заходу сонця, щоби не було опіку листя.

Раніше Главред писав, що посадити поруч з огірками, щоби отримати великий урожай. Зокрема, є кілька культур, якій стануть для огірків ідеальними сусідами на грядці.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти