StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

3 найкращі способи, як розтопити мед: яких методів варто уникати, щоб зберегти користь

23 лютого 2024, 16:35
Натуральний мед з часом зацукровується. Але є прості способи, як твердий мед зробити рідким і при цьому зберегти всю користь, яка у ньому є.
Мед
Як твердий мед зробити рідким/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash.com

Натуральний мед, який постояв кілька місяців, зацукровується і стає густим. Це природня і цілком пояснювана особливість цього продукту. Але мед у твердому вигляді споживати уже незручно, адже в такій консистенції його важко намастити на млинці, додати до сирників або фруктів тощо. У такому випадку логічно виникає запитання, як розм'якшити затверділий мед, що його було зручно використовувати у їжу.

Спершу давайте розберемося, чи можна розтопити мед у мікрохвильовій печі. Насправді не варто цього робити. Наскільки зручним не здавався б цей спосіб, але у мікрохвильовці продукт нагрівається до занадто великої температури, що призводить до руйнування багатьох корисних складників меду. Після такого розігрівання замість корисного продукту ви отримаєте просто звичайні ласощі.

Але що робити якщо мед загустів, щоб довести його до рідшого стану і при цьому зберегти його користь? Є кілька простих способів.

відео дня

1. Як розігріти банку меду в теплій воді

Для цього потрібно банку з медом помістити у ємність з теплою водою. Але не варто перегрівати мед вище температури 40 градусів за Цельсієм.

Якщо ви хочете скористатися таким способом, то варто також звертати увагу на те, що чим менша банка з медом, тим швидше він розігріється. Тому краще розігрівати мед у менших банках.

2. Як розтопити мед на водяній бані

Потрібно нагріти воду в каструлі, накрити каструлю плоскою кришкою, а зверху поставити ємність з медом. Але при цьому варто стежити за тим, щоб мед не сильно перегрівався – не варто розігрівати його до температури понад 40 градусів. Під час розігрівання його можна помішувати.

3. Як розігріти мед на батареї

Також можна поставити мед для розігрівання на батарею, але лише у тому випадку, якщо вона не дуже гаряча.

Є ще один цікавий спосіб зробити мед рідшим – покласти у нього дольку лимона. Але таким чином можна розтопити лише невелику кількість продукту – буквально кілька ложок. З великою кількістю меду лимон не впорається.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти