StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як відмити плитку у ванній кімнаті: ефективні засоби та поради

1 січня 2024, 14:41
588
Відкладення на плитці у ванній може змінити її вигляд, щоб позбутися цього нальоту, використовуйте кілька ефективних методів.
Як відмити плитку у ванній кімнаті: ефективні засоби та поради
Як позбутися нальоту на плитці у ванній / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pixabay.com

Плитка в ванній кімнаті - це практичне та довговічне покриття, але воно потребує регулярного догляду. Одним з найпоширеніших проблем є наліт, який утворюється від води, мила, шампуню та інших засобів для ванної. Наліт може бути білим, жовтим або навіть чорним. Він не лише псує зовнішній вигляд плитки, але й може бути небезпечним для здоров'я, оскільки є ідеальним середовищем для розмноження бактерій.

Як відмити наліт на плитці у ванній кімнаті

  1. Оцет. Це натуральний засіб, який ефективно видаляє наліт. Для цього потрібно розвести оцет з водою в пропорції 1:1 і нанести суміш на плитку на 15-30 хвилин. Потім плитку потрібно ретельно вимити чистою водою.

  2. Лимонна кислота. Вона також є ефективним засобом для видалення нальоту. Слід розвести лимонну кислоту з водою в пропорції 1:2 і нанести суміш на плитку на 10-15 хвилин. Після цього вимийте плитку водою.
  3. Сода. Вона є ще одним натуральним засобом, який може допомогти видалити наліт. Потрібно змішати соду з водою до утворення густої кашки і нанести її на плитку на 15-30 хвилин. Потім промийте плитку за допомогою чистої води.

Як позбутися вапняного нальоту у ванній

Вапняний наліт є найпоширенішим тип нальоту, який утворюється внаслідок випаровування води, багатої на кальцій. Він може бути дуже твердим і відмивається досить важко.

відео дня

Щоб запобігти утворенню вапняного нальоту, потрібно регулярно протирати плитку насухо. Також можна використовувати спеціальні засоби, які запобігають утворенню вапняного нальоту.

Якщо вапняний наліт вже утворився, його можна видалити за допомогою одного з методів, описаних вище. Однак, для того, щоб повністю позбутися вапняного нальоту, потрібно проводити регулярне чищення плитки.

Чим можна відмити кахельну плитку

Для чищення кахельної плитки можна використовувати будь-який із вищезазначених способів. Однак слід враховувати, що кахельна плитка є більш чутливою до механічних впливів, ніж інші види плитки. Тому при чищенні кахельної плитки механічним способом необхідно бути обережним, щоб не пошкодити поверхню.

Для відмивання кахельної плитки можна використовувати як спеціальні засоби, так і домашні. До спеціальних засобів відносяться:

  • Засоби для ванної. Ці засоби містять хімічні речовини, які ефективно видаляють наліт, бруд та жир.
  • Гель для миття посуду. Гель для миття посуду також може бути ефективним засобом для відмивання плитки.
  • Господарське мило. Може бути корисним для чищення плитки, але воно не завжди справляється з усіма типами бруду. Натріть мильний розчин на брудну плитку та очистіть її водою через півгодини. Однак мило неефективне проти старих плям, що в’їлися у поверхню і його використання не рекомендується для кольорових міжплиточних швів, бо воно може вимити фарбу.
  • Перекис водню. Він допомагає не лише очистити поверхню, але і позбутися забруднень у міжплиточних швах та навіть цвілі. Змішайте перекис з водою у пропорції 1:1 і розпиліть на плитку. Через десять хвилин його можна змити водою.

Як швидко та якісно помити плитку у ванній

Щоб швидко та якісно помити кахель, корисно мати під рукою відповідні засоби для чищення, м'яку щітку або губку та чисту ганчірку.

Починайте мити плитку зверху вниз. Це допоможе запобігти тому, щоб бруд та наліт зверху потрапили на плитку, яку ви вже вимили.

Також варто використовувати щітку для міжплиткових швів. Ця щітка допоможе вам видалити бруд та наліт із швів, які важко відмити губкою.

Використовуйте м'які засоби для запобігання подряпинам або пошкодженням плитки, а регулярне прибирання допоможе уникнути наліту та забруднень, зберігаючи кахельну поверхню в ідеальному стані. Залиште миючий засіб на деякий час. Це допоможе йому краще розчинити бруд та наліт.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти