StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ви весь цей час готували макарони неправильно: експерти розповіли про помилки

17 жовтня 2023, 15:09оновлено 29 жовтня 2023, 17:22
1807
А ви знали, що робите улюблену італійську страву неправильно?
Ви весь цей час готували макарони неправильно: експерти розповіли про помилки
Ви весь цей час готували макарони неправильно / фото: pexels, ua.depositphotos.com

Паста - це страва, яку люблять мільярди людей по всьому світу. Це одна з тих страв, яку можна приготувати в найкоротші терміни, але при цьому щоразу вона виходить дивовижною на смак. Існує так багато різноманітних соусів та видів пасти, що ви можете обрати на свій смак.

Але якщо ви готуєте цей італійський делікатес часто, ви можете весь час робити його неправильно. З нагоди Національного дня пасти, який відзначається 17 жовтня, ми хочемо переконатися, що у вас все вийде на кухні.

За словами кулінарних експертів з Taste.com.au, під час приготування макаронів ви можете припуститися певних помилок, пише видання dailystar.

відео дня

П'ять найпоширеніших помилок під час приготування пасти

1. Занадто гострий соус

Хоча велика кількість соусу може зробити страву дуже соковитою, італійці люблять, щоб він лише покривав пасту, але не душив її. Тому важливо готувати на достатньо великій сковороді, щоб можна було кинути відціджену пасту і соус, щоб точно знати, скільки його потрібно додати.

2. Пропорції повсюди

При приготуванні будь-якої страви важливо правильно підібрати інгредієнти і дотримуватися пропорцій. Перш за все, дуже важливо варити макарони у великій кількості підсоленої киплячої води у достатньо великій каструлі, щоб вони вмістилися.

Макарони потребують багато місця, оскільки вони розширюються під час варіння, інакше вони можуть злипнутися. Перемішайте макарони, щойно ви додасте їх у киплячу воду, щоб запобігти утворенню грудочок.

3. Прощавайте ароматизатори

Немає сенсу готувати тарілку макаронів, якщо ви не отримаєте правильний смак, і одна з помилок, яку роблять люди, - це промивання карбонату після приготування. Це означає, що ви змиваєте крохмаль, який допомагає соусу прилипати до пасти.

Ви також змиєте аромат макаронів.

4. Ваш соус і макарони не поєднуються

Витративши трохи часу на вибір правильного типу пасти для вашого соусу, ви можете змінити світ на краще. Всі знають, що болоньєзе підходить до спагеті, але все інше може збити з пантелику.

Спагеті, лінгвіні та фетучіні також добре поєднуються з вершковими соусами. Короткі, трубчасті макаронні вироби чудово поєднуються з овочевими соусами. А широкі стрічки та макарони з ребрами ідеально поєднуються з м'ясним рагу.

5. Переборщили з часом приготування

Приготування ідеальної пасти аль денте - це балансування на межі. Вона повинна бути розвареною, але все ще залишатися трохи твердою. Перевірте макарони приблизно за хвилину до закінчення таймера.

Вона повинна бути розвареною і мати рівномірний колір. Переварені макарони стають кашоподібними, а цього ніхто не хоче...

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти