StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Часу даремно не гають: що насправді роблять коти, коли господарі йдуть з дому

25 серпня 2024, 14:49оновлено 26 серпня, 15:23
1875
Експерти із поведінки тварин розповіли, чим займаються коти, коли господарі йдуть з дому і пухнастики залишаються самотні в будинку.
Часу даремно не гають: що насправді роблять коти, коли господарі йдуть з дому
Що роблять коти, коли господарі йдуть з дому - пояснення здивує / Колаж Главред, фото: pexels

Господарі часто уявляють, як їхні котики влаштовують хаос або безнадійно чекають під дверима, доки вони не повернуться. Експерти з поведінки тварин заглибилися в те, що саме роблять наші котики в ці самотні години, повідомляє DailyRecord.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, чому кіт може агресивно себе поводити із своїм господарем, рекомендуємо наш матеріал: Чому кіт кусається, коли його гладять: причин може бути декілька.

За даними Quora, кілька ледь помітних ознак можуть свідчити про те, що вони справді очікують на ваше повернення. Якщо кіт обирає місця поблизу входу, це може означати, що він проводить час біля вхідних дверей або вікна, з якого відкривається вид на вулицю.

відео дня

"Деякі коти навіть присідають і уважно спостерігають за вулицею", - зазначається на сайті.

Ще одна ознака - додаткова метушня, яку створює ваш пухнастий друг, коли ви повертаєтеся додому. Кішка, яка з особливим ентузіазмом зустрічає ваше повернення, притискаючись до голови або муркочучи, швидше за все, скучила за вами. Те ж саме стосується кота, який ходить за вами більше, ніж зазвичай, після вашої відсутності, прагнучи вашої уваги та компанії, додає Квора.

Тим часом у TikTok один власник кота поділився відео, на якому його улюбленець сидить і чекає на повернення, як він "завжди" робить.

"Щодня, коли я приходжу додому з роботи, Майло завжди сидить біля дверей і чекає на мене. І він одразу ж вимагає, щоб я приділив йому всю свою увагу. Він тулиться до мене і чекає, коли я візьму його на руки, як дитину" , - написав користувач TikTok.

Дивіться відео про те, що робить кіт після повернення господаря додому:

За даними фахівців, коти тримаються незвично близько до господарів, коли вони пересуваються будинком, щоб відновити зв'язок через близькість. Більше того, ваша відсутність може викликати голосову тугу: деякі домашні улюбленці сумно нявкають під вікнами чи дверима, що може означати, що вони кличуть вас повернутися.

Дослідження також показали, що коти володіють когнітивними картами своїх домівок і розпорядку дня, що дозволяє їм "розпізнавати патерни", такі як звичайне місцезнаходження членів родини. Коти також демонструють вищий рівень гормонів стресу, таких як кортизол, коли залишаються на самоті, порівняно з тими, що перебувають з господарями або іншими тваринами-друзями.

"В одному дослідженні котів знімали на відеокамери, коли вони були вдома самі. Дослідники спостерігали більше поведінки, пов'язаної з тривогою, наприклад, надмірний догляд, коли господарі були відсутні довший час, але добре пристосовані домашні коти з іграшками/інтерактивними годівницями здатні розважати себе, як тільки початковий дистрес минає після від'їзду господаря", - наголошують фахівці.

Однак дослідження показують, що коти не проводять весь свій час під дверима та вікнами, чекаючи на повернення господарів, і не перебувають у стані постійної пильності. Вважається, що більшість котів пристосовуються і знаходять способи розважитись.

"Хоча коти, як і люди, страждають від розлуки зі своїми соціальними партнерами, дослідження показує, що вони не відчувають такого наполегливого, тужливого "очікування", яке ми часто собі уявляємо. Коти продовжують жити зі своїми незалежними натурами", - резюмували спеціалісти.

Що відомо про Daily Record

Daily Record - шотландська національна таблоїдна газета, що базується в Глазго. Газета виходить з понеділка по суботу, а її веб-сайт оновлюється щогодини, сім днів на тиждень. Сестринським виданням "Рекорд" є "Санді Мейл". Обидва видання належать компанії Reach plc і, як наслідок, мають тісний зв'язок із загальнобританською газетою Daily Mirror, повідомляє Вікіпедія.

The Record висвітлює британські новини та спорт з шотландським фокусом. Її веб-сайт може похвалитися найбільшою читацькою аудиторією серед усіх видавництв, що базуються в Шотландії.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти