StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Можуть оштрафувати: чому в Німеччині не можна ночувати на дачі - відповідь шокує

28 березня 2024, 17:45оновлено 29 березня, 22:33
Главред з'ясував, чому в німецьким дачникам заборонено ночувати на власних дачах та, чому їх за це можуть навіть покарати штрафом.
Можуть оштрафувати: чому в Німеччині не можна ночувати на дачі - відповідь шокує
Чому в Німеччині не можна ночувати на дачі - цікаві новини / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, УНІАН

По всій Німеччині налічується понад 1 000 000 міні дачних селищ. Як правило, вони розташовані в самому місті або в його найближчих околицях. Тож німецькому дачникові на дорогу від будинку до дачі потрібно не більше ніж півгодини, а, як правило, це 10-15 хвилин. Незалежних дачників у Німеччині не буває, адже всі дачники мають входити до німецього товариства садівників в якому діють суворі правила за порушення яких - можуть навіть виключити із об'єднання.

Чому в Німеччині не можна ночувати на дачі

В Німеччині існують правила та обмеження щодо ночівлі на дачних ділянках, які зазвичай використовуються для відпочинку та городництва. Ці обмеження можуть варіюватися залежно від конкретного району чи міста, але основна причина полягає в тому, що багато дачних об'єктів не призначені для постійного проживання або нічної ночівлі.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві закони та правила в інших країнах світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф 1000 євро: чому в Швейцарії не можна змивати унітаз після 22:00.

Зазвичай дачні ділянки не мають відповідної інфраструктури для комфортного проживання, такої як системи водопостачання, каналізації, опалення, пожежної сигналізаці тощо, що робить нічування на них незручним або небезпечним. Водночас, за недотримання правила щодо ночування на дачі навіть можуть оштрафувати.

Крім того, правила використання дач можуть бути встановлені місцевими владами з метою забезпечення гармонійного використання місцевості та запобігання порушенням громадського порядку.

Які ще правила діють для дачників в Німеччині

Німецький дачник Бруно Вініґ в коментарі DW зазначає, що типова німецька дача має мати три сотки землі.

"У нашому законодавстві так і прописано: дача - це місце відпочинку, яке, крім цього, має бути ще й джерелом вітамінів для всієї родини", - зазначає він.

Зазначається, що площа садової ділянки суворо регламентована. Третина це фрукти, ягоди, третина овочі, ще третина просто трава. Висота дерев не повинна перевищувати 2,5 метрів. Про жодні лазні та басейни взагалі не йдеться. Що ж до самого будиночка, то його площа, включно з терасою, не має бути більшою за 24 квадратні метри.

"В Німеччині це називається дачним будиночком. На самому початку це були крихітні хатинки, свого роду сараю, але пізніше вони стали дещо соліднішими", - додає німецький дачник.

Крім того, за дотриманням всіх перерахованих вище правил ведеться суворий контроль спецкомісії з числа найбільш активних пайовиків або пильних сусідів.

Дивіться відео про те, які обмеження діють для дачників в Німеччині:

Що відомо про Deutsche Welle (DW)

Deutsche Welle (досл. укр. "Німе́цька хви́ля") — німецька державна радіостанція та телеканал, яка мовить на закордоння. Член суспільно-правового телерадіоконсорціуму ARD. Правління розміщене в Бонні, телевізійний підрозділ DW-TV розташований у Берліні. Німецька хвиля транслює радіо- й телепередачі, а також має інтернет-пропозиції тридцятьма мовами, зокрема й українською, повідомляє Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти