StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Психолог назвала головне питання, яке молодята повинні обговорити перед весіллям

15 лютого 2021, 19:36
Коли двоє людей вирішують жити разом, це набагато більше, ніж злиття домочадців і сімей.
Відносини
Коли двоє людей вирішують жити разом, це набагато більше, ніж злиття домочадців і сімей. / Pixabay

Дослідження показують, що гроші-одна з найпоширеніших, складних і постійних проблем у шлюбі. Не дивно, що нова практика дошлюбного фінансового консультування набирає популярність серед заручених пар.

Коли двоє людей вирішують жити разом, це набагато більше, ніж злиття домочадців і сімей. Як пояснила ліцензована пара і сімейний терапевт Мішель Коллінз, пари також об'єднують своє минуле і мрії про майбутнє.

"Поряд з цим вони об'єднують свою різну орієнтацію на гроші", - сказала Коллінз, яку цитує портал The Every Girl.

Наша сімейна культура, цінності та минулий досвід допомагають визначити наші погляди та переконання щодо грошей. "Відносини людини з грошима розвивають мову, яку вони використовують при спілкуванні, взаємодії та демонстрації іншим, як вони ставляться до грошей", - сказала Коллінз.

"Часто партнери говорять про гроші на різних мовах, і, намагаючись подолати розрив, пари виявляють, що у них немає всіх інструментів, щоб чітко перекладати - і слухати", - каже вона.

читайте такожЯк розрізнити "токсичні відносини" - 7 головних ознак від сексолога

Все зводиться до проблеми спілкування. Коллінз працює з парами, щоб вивчити їх генеалогічне дерево і обговорити, як життєвий досвід і погляди батьків кожної людини на гроші вплинули на їх відносини з грошима.

"Ця розмова дозволяє партнерам краще зрозуміти, як інша людина розвинула свою грошову мову, а потім знайти способи перекладу, щоб вони могли успішно керувати своїми фінансами", - додає вона.

Що таке дошлюбне Фінансове консультування?

Думайте про це, як про консультації для пар і фінансових консультаціях. Неупереджений, навчений професіонал допоможе перевести ваші гроші на різні мови, щоб ви могли приймати важливі фінансові рішення.

"Дошлюбне Фінансове консультування включає в себе складання бюджету та обговорення довгострокових та короткострокових фінансових цілей, таких як заощадження для дому або думки сторін про вихід на пенсію", - говорить Холлі Девіс, адвокат з сімейного права.

Ви обговорите все, від звичок до витрат і трудової етики до того, як ви будете справлятися з потенційно важкими фінансовими ситуаціями.

"Компроміси повинні бути досягнуті, коли дві сторони мають дві абсолютно різні думки з важливих фінансових питань". Ви дізнаєтеся багато нового про свого партнера і своїх відносинах, якщо детально розповісте, що ви будете робити, якщо хтось втратить роботу, або скільки грошей, на їхню думку, слід витратити на відпустку, розваги або одяг.

Кому можуть бути корисні дошлюбні фінансові консультації?

Не дозволяйте слову" дошлюбний " ввести вас в оману. І Коллінз, і Девіс вважають, що кожна пара може отримати користь від консультації з фінансових питань.

"Я ніколи не бачив, щоб пара не отримувала вигоду від цілеспрямованої та структурованої розмови про гроші", - сказав Коллінз.

Девіс зазначив, що фінансова консультація важлива кожного разу, коли пара поділяє витрати або житловий простір, незалежно від статусу відносин.

"Очікування участі для обговорення цих питань часто буває занадто пізно, щоб змінювати курс, якщо ви дійсно несумісні з кимось у фінансовому відношенні", - сказала вона.

Девіс попередив, що навіть якщо ви думаєте, що у вас схожі погляди на гроші, тому що ви з однакових сімей, це може бути помилковим почуттям безпеки. Вона сказала, що ви повинні обговорити зі своїм партнером конкретні гіпотези, щоб знати, що ви дійсно на одній хвилі.

Як уникнути проблем з грошима у відносинах

Перш за все, перестаньте говорити про гроші. Девіс рекомендувала проявляти ініціативу при частому обговоренні грошей, а не чекати, поки у вас виникне фінансова проблема. За її словами, це допоможе вам усвідомити себе.

"Якщо ви знаєте свій власний план дій щодо усунення негативної реакції, ви можете спробувати зупинити її до того, як вона почнеться", - сказав Девіс.

Не ухиляйтеся від незручних розмов. За словами Коллінза і Девіса, ці питання важливі, але їх часто уникають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти