StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Прямо в магазині і не відкриваючи банку: як перевірити свіжість консерв

9 серпня 2024, 21:11оновлено 10 серпня, 11:23
659
Експерт Пол Джексон закликає споживачів ретельно перевіряти консерви перед тим, як готувати вечерю з інгредієнтів, звертаючи увагу на три речі.
Прямо в магазині і не відкриваючи банку: як перевірити свіжість консерв
Як вибрати свіжі консерви в магазині - на що слід звернути увагу / Колаж Главред, фото: УНІАН, pixabay

Запечена квасоля, тунець і навіть тушонка - серед різноманітних кухонних продуктів, запакованих у консерви. Але Пол Джексон, експерт NRC Business Waste, закликає споживачів ретельно перевіряти кожну банку, виділяючи три основні червоні прапорці, на які слід звернути увагу, повідомляє Mirror.

Вам також може бути цікаво: Навіщо закрутки загортають у ковдру: секрет консервації, який перевірений роками.

Вірите чи ні, але все зводиться до форми бляшанки, способу її зберігання та вмісту всередині - те, що легко не помітити при зберіганні покупок у супермаркеті.

відео дня

"Їжу з банки з неглибокою вм'ятиною, як правило, можна їсти, якщо немає інших ознак пошкодження. Однак глибокі вм'ятини на бляшанках є серйозним тривожним сигналом. Ці вм'ятини можуть вплинути на герметичність, що може призвести до потрапляння бактерій і псування вмісту. Переконайтеся, що ви перевірили бляшанки на наявність глибоких вм'ятин, перш ніж насолоджуватися їжею, інакше вас чекає неприємний сюрприз", - сказав він.

Джексон радить з обережністю ставитися до глибоких кратерів, які суттєво змінюють форму банки. Мікротріщини, які часто виникають внаслідок таких пошкоджень, можуть іноді дозволяти бактеріям процвітати вздовж швів.

Окрім вм'ятин, іржі та аномальній випуклості є ще двома великими "ні", коли мова йде про споживання консервів. Вони можуть сприяти розмноженню шкідливих бактерій.

"Іржа на банці викликає занепокоєння, оскільки вона може послабити метал і забруднити вміст. Навіть незначні плями іржі можуть свідчити про те, що їжа всередині може бути небезпечною для вживання", - наголошує експерт.

Він додає, що помітно випукла банка - це явна ознака неприємностей. Зазвичай це відбувається через накопичення газу в результаті життєдіяльності бактерій всередині банки, що свідчить про те, що їжа зіпсована і небезпечна для вживання.

"Обов'язково викидайте бляшанки, що випирають, щоб зменшити ризик зараження. Якщо з банки виливається рідина, коли ви її відкриваєте, це може бути пов'язано з накопиченням газу в результаті розмноження мікроорганізмів, що свідчить про псування. Це впливає на смак і якість їжі, але також становить серйозний ризик для здоров'я, тому будьте обережні", - вказує він.

Щоб уникнути цих ризиків і зберегти консерви, Джексон рекомендує "правильно зберігати" ці продукти. Хоча це може здатися очевидним, варто враховувати різні невидимі впливи.

Наприклад, зберігати консерви в шафі над раковиною або біля неї, мабуть, "неправильно". Це може здатися прохолодним і сухим місцем, але вологість і перепади температур, спричинені раковиною, можуть "прискорити процес псування" і "скоротити термін придатності консервів".

"Надзвичайно низькі температури можуть призвести до того, що банки лопнуть, що потенційно може призвести до проникнення повітря і вологи всередину, що в свою чергу може призвести до появи іржі та потенційного забруднення. "Зберігання консервів у стабільному, помірному кліматі допомагає зберегти їх довговічність та безпеку", - продовжує Джексон.

Він додає, що продукти з високою кислотністю, такі як помідори, зазвичай зберігають свою якість протягом приблизно 18 місяців після закінчення терміну придатності завдяки своїй кислотності, яка допомагає їх зберегти.

"На відміну від них, продукти з низькою кислотністю, такі як м'ясо та овочі, можуть зберігати свою пікову свіжість від двох до п'яти років після закінчення терміну придатності за умови правильного зберігання", - резюмував він.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти