StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Прямо на вулиці: автомобілі в Китаї масово "стають вагітними" - що сталось

11 серпня 2024, 15:53оновлено 12 серпня, 13:43
4409
Китай бореться з надзвичайною спекою, яка порушила повсякденне життя та й призвела до несподіваного явища, пов’язаного з транспортними засобами.
Прямо на вулиці: автомобілі в Китаї масово 'стають вагітними' - що сталось
На вулицях Китаю з'явились "вагітні" автомобілі - що відомо / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Китай зіткнувся з екстремальною спекою, яка призвела до того, що автомобілі виглядали "вагітними" через роздуті захисні плівки. Спека призвела до того, що клей в автомобільній плівці ослаб і розширився, створивши роздутий вигляд. Незважаючи на захисні шари, рекордні температури виявилися занадто високими, що викликало значний резонанс в Інтернеті та різноманітні реакції користувачів соціальних мереж. Про це повідомляє Times of India.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, чому в саолі автомобіля можна відчути запах пального, рекомендуємо наш матеріал: Як не угробити автомобіль: основні причини запаху бензину в машині - загроза серйозна.

Чому в Китаї з'явились "вагітні" автомобілі

На відео, яке привернуло значну увагу в Інтернеті, показано кілька автомобілів з роздутими кузовами, що створюють "вагітний" вигляд.

Це своєрідне видовище не є наслідком механічних проблем або виробничих дефектів, а безпосередньо пов'язане зі стрімким зростанням температури в Китаї. Інтенсивна спека призвела до того, що захисні плівки або обгортання, нанесені на автомобілі, розширилися, що призвело до розпухлого вигляду.

Дивіться відео про те, як автомобілі в Китаї стають "вагітними":

Чому обклейка автомобілів може здуватись

Для обклеювання автомобілів використовують тонкі вінілові плівки, що наносяться на транспортні засоби для захисту фарби, додавання естетичної привабливості або розміщення реклами. Ці плівки розроблені таким чином, щоб витримувати різні погодні умови, але екстремальна спека може перевірити їхні межі.

За словами експертів Wrap Guys, тривалий вплив високих температур і прямих сонячних променів може поставити під загрозу довговічність і зовнішній вигляд автомобільних обгорткових плівок.

"Спека призводить до ослаблення клейкої основи, що призводить до утворення бульбашок, розтягування, а в деяких випадках і до набряків, які спостерігаються у вірусному відеоролику. Хоча автомобільні обклеювання зазвичай мають захисний шар від ультрафіолету, який захищає від таких проблем, рекордні температури в Китаї виявилися занадто високими для деяких з цих обклеювань. Здуття відбувається, коли клей випускає гази, а захоплене повітря розширюється, створюючи непривабливі бульбашки, через які автомобілі виглядають надутими", - зазначають експерти.

Експерти підкреслюють, що хоча більшість автомобільних обклеювальних плівок призначені для роботи в різних умовах навколишнього середовища, екстремальна спека все ж може стати проблемою.

"Високоякісні обгортання з міцним клеєм і правильною установкою рідше стикаються з серйозними проблемами, але навіть вони вимагають регулярного обслуговування, щоб забезпечити довговічність. Власникам автомобілів рекомендується паркуватись у затінених місцях, використовувати сонцезахисні козирки та проводити регулярні огляди, щоб запобігти пошкодженням, спричиненим спекою", - додають фахівці.

Що відомо про видання Times of India

Times of India - індійська англомовна щоденна газета та цифрове новинне медіа, що належить і управляється The Times Group. Це четверта за тиражем газета в Індії та найпопулярніша англомовна щоденна газета у світі. В опитуванні 2021 року Інститут Рейтер визнав TOI найдовіренішим медіа-брендом серед англомовних користувачів онлайн-новин в Індії, повідомляє Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти