StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Призведе до проблем із серцем: дієтолог назвав, скільки яєць можна їсти в день

19 грудня 2023, 10:55оновлено 20 грудня 2023, 15:20
Главред з'ясував, скільки яєць можна з'їсти за день та яка небезпека від надмірного вживання цього продукту
Призведе до проблем із серцем: дієтолог назвав, скільки яєць можна їсти в день
Яйця можуть викликати проблеми з серцем - дієтолог назвав денну норму / Колаж Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

Яйця містять багато вітамінів і мікроелементів, корисних і необхідних для організму людини. Однак важливо знати, чи можна їсти яйця кожен день і чи є протипоказання до вживання цього продукту.

Хоча яйця є корисним джерелом білка та поживних речовин, споживання їх у великих кількостях може мати певні негативні наслідки для деяких людей. Ось декілька причин, чому може бути необхідно обмежити споживання яєць.

Чому яйця можуть бути шкідливими

  • Високий рівень холестерину: нутриціолог Богдана Волошинович, у своєму Instagram вказує на те, що яйця містять значну кількість холестерину, тому їх велике споживання може підвищити ризик серцево-судинних захворювань, особливо у людей з підвищеним рівнем холестерину.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, які ознаки можуть означати проблеми із серцем, рекомендуємо наш матеріал: Ви можете навіть не помічати: лікар назвав несподівані ознаки проблем із серцем.

відео дня
  • Алергія на яйця: деякі люди мають алергію на білки, які містяться у яйцях, що може призводити до алергічних реакцій, таких як свербіж, набряк або навіть анафілактичний шок. Нутриціолог застерігає, що мінусом у вживанні яєць є їх потенційна алергенність. Тому яйця рекомендується вводити в раціон дитини лише після досягнення нею року. Також, у випадку непереносимості яєць, продукти, які містять цей алерген, слід виключити з її раціону.
  • Проблеми з травленням: деякі люди можуть мати проблеми з травленням яєць через їх високий вміст жирів та білків.
  • Загроза зараження: неправильне зберігання або приготування яєць може призвести до зараження бактеріями, такими як сальмонела, що може призвести до харчових отруєнь.
  • Медичні обмеження: у деяких медичних станах, таких як певні хвороби нирок або печінки, лікарі можуть рекомендувати обмеження споживання яєць.

У кожної людини реакція на яйця може бути індивідуальною, тому рекомендується консультуватися з лікарем або дієтологом, перш ніж внести значні зміни до раціону.

Отже, скільки яєць можна з’їдати на тиждень, не побоюючись за своє здоров’я і не думаючи, що в продукті багато холестерину? На це питання відповів відомий у Німеччині дієтолог Маттіас Рідль.

Скільки яєць можна їсти на день

Саме так, яйця давно називають холестериновими бомбами, і навіть сьогодні в рекомендаціях Німецького товариства харчування (DGE) все ще йдеться про норму споживання не більше двох-трьох яєць на тиждень, щоб уникнути підвищення рівня ліпідів у крові.

Ці дані прокоментував дієтолог Матіас Рідль. Дієтолог каже, що існує думка, що щоденне вживання яєць може призвести до серцево-судинних захворювань, оскільки в жовтках міститься холестерин. За його словами, наведена рекомендація є занадто консервативною.Насправді сьогодні кожен німець споживає від 4 до 5 яєць на тиждень, що доктор Рідль вважає абсолютно нешкідливим.

Дієтолог наголосив, що якщо ви зазвичай споживаєте малу кількість їжі, рідко вживаєте м'ясо і регулярно займаєтесь спортом, то ви можете спокійно вживати два яйця на день.

Однак людям з ревматизмом слід суворо контролювати кількість яєць, оскільки тваринні жири в них сприяють запаленню. Ви також можете не їсти багато яєць, якщо у вас є порушення жирового обміну. Людям з діабетом 2 типу слід обмежити споживання яєць через високий вміст насичених жирів. Деякі лікарі навіть рекомендують повністю виключити їх з раціону через ризик надмірного набору ваги - що зовсім небажано при цьому захворюванні. Дітям і підліткам достатньо одного яйця на день.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти