StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як можна замінити слово "бити": популяризатор мови назвав милозвучні відповідники

29 серпня 2023, 02:30оновлено 29 серпня 2023, 15:13
2007
В Українській мові кожен синонім несе з собою власний тон, образність і ритм, надаючи мовленню особливий колорит.
Як можна замінити слово 'бити': популяризатор мови назвав милозвучні відповідники
Популяризатор української мови назвав аж 48 синонімів до слова "бити" / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот із відео

Українська мова втілює у собі широкий вибір милозвучних синонімів. Відмінність в значенні цих слів додає мові варіативності та виразності. Кожен синонім несе з собою власний тон, образність і ритм, надаючи мовленню особливий колорит.

Якщо вам цікаві статті про українську мову, то пропонуємо прочитати наш матеріал: Чому не варто казати "Західна" чи "Східна" Україна: відповідь здивує наповал.

Відомий блогер та популяризатор української мови Андрій Шимановський на своїй сторінці в Instagram розповів, що слово "бити" має найбільше синонімів. Він навів аж 48 милозвучних варіантів.

відео дня

Ось як звучать ці синоніми: лупИти, мотлошИти, лУщити, кулАчити, гилИти, батОжити, стусувАти, гателИти, стьобАти, човптИ, чухрАти, молотИти, бухкотІти, манІжити, чУстрити, гніздИти, окладАти, кресАти, товкмАчити, хворостИти, бУхати, перІщити, локшИти, хвИськати, колошмАтити, хвОїти, сіктИ.

Окрім того, слово "бити" можна замінити ще й такими колориними словами: хльОстати, чесАти, клепАти, бичувАти, кропИти, шмагАти, шквАрити, товктИ, гатИти, гамсЕлити, голОмшити, грІти, дубАсити, духопЕлити, жАрити, пригощАти, частувАти, колошпАлити, піднімати руку, всипати березової каші, годувати потиличниками.

Хто такий Андрій Шимановський

Андрій Шимановський – TikTok-блогер та популяризатор української мови. У своїх відео хлопець розповідає про правильні наголоси, українські відповідники до русизмів та співає пісні-скоромовки. Його тематичні відео в соцмережах збирають мільйони переглядів.

Нагадаємо, нещодавно популяризатор української мови Андрій Шимановський розповів про автентичні українські слова, які почали зникати у 30-х роках минулого століття. Зокрема, Шимановський розповів, як українською назвати штопор.

Також Шимановський розповідав, як українською правильно назвати "шалфєй". Також популяризатор мови звернув увагу на те, що українці неправильно наголошують слово "квіточки".

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти