StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому не можна топити піч на ніч: дуже важливе правило, яке збереже життя

2 грудня 2023, 02:35оновлено 2 грудня 2023, 12:56
Варто знати, коли не можна топити піч, щоб уберегтися від страшних наслідків.
Печь, огонь
Чому не можна топити піч на ніч/ колаж: Главред, фото: УНІАН, unsplash.com

Якщо у вас вдома є пічне опалення, то варто знати основні застереження під час його використання. У холодну пору року і ще й в умовах спроб російських окупантів бити по критичній інфраструктурі, щоб позбавити українців світла і тепла, частина власників приватних будинків може використовувати пічне опалення для обігріву житла. Але користуючись таким способом обігріву не варто нехтувати основними правилами.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Чи можна їсти вуглеводи ввечері: тренерка ошелешила помилкою, яку роблять усі

Зокрема, часто може виникати запитання, чи можна топити піч на ніч. Насправді відповідь на це питання однозначна – так робити ні в якому разі не можна. Адже коли піч топиться, є ризик виділення чадного газу. Людина під час сну може надихатися таким газом й отримати важке отруєння, яке у найважчих випадках може призвести до смерті.

відео дня

Залишати піч, у якій досі горять дрова або вугілля, і йти спати не можна. Варто або загасити вогонь, або дочекатися, поки він перегорить.

Також в Держслужбі з надзвичайних ситуацій раніше дали поради, як правильно користуватися пічним опаленням у побуті. Першочергово варто звертати увагу на те, щоб у стінах печей і димарів не було тріщин. Якщо десь є тріщини і вони проходять наскрізь, то через них чадний газ може потрапляти у приміщення.

Крім цього, в ДСНС наголошують, що не варто топити піч так, щоб вона дуже сильно перегрівалася. Саме через таке порушення і можуть з’являтися тріщини. У той же час перегрів печі небезпечний також тим, що можуть загорітися предмети, які розташовані поруч.

Ще одна важлива деталь – усі димові труби і стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути оштукатурені та побілені.

Раніше ми розповідали, чому пальмова олія така шкідлива. Є дві головні причини того, чому варто уникати продуктів, у складі яких присутня пальмова олія.

Також раніше ми розповідали, чому не можна ставити гаряче в холодильник. Щоб холодильник довше прослужив, потрібно дотримуватися низки важливих правил користування ним. Гаряча їжа може дуже нашкодити цій техніці.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти