StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна їсти гарячий хліб: причина, яку знають одиниці

15 квітня 2024, 10:02
369
Чимало людей вважають, що споживання гарячого хліба може негативно вплинути на здоров'я, проте мало хто може пояснити причину.
Чому не можна їсти гарячий хліб: причина, яку знають одиниці
Чому не можна їсти гарячий свіжий хліб / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Аромат свіжоспеченого хліба з рум'яною скоринкою спокушає багатьох. Проте, важливо знати, що вживання гарячого хліба може мати негативні наслідки для здоров'я.

Багато людей переконані, що вживання гарячого хліба може бути небезпечним для здоров'я, але небагато можуть пояснити причини цієї думки.

Вас також може зацікавити матеріал Главреду: Рахат-лукум: із чого роблять екзотичні ласощі та кому їх не можна їсти.

відео дня

Чому не можна їсти гарячий свіжий хліб

Існує декілька причин, чому не рекомендується їсти гарячий хліб:

  1. Травна система не готова: Гарячий хліб важко перетравлюється шлунком. Це може призвести до дискомфорту, здуття живота, печії та інших проблем з травленням.
  2. Небезпека опіків: Гарячий хліб може обпекти слизову оболонку рота, стравоходу та шлунка, що може призвести до болю, виразок та інших проблем.
  3. Ризик завороту кишок: Вживання гарячого хліба на пустий шлунок може збільшити ризик кишкової непрохіднств (завороту кишок), особливо у людей, які мають схильність до цієї проблеми.

Що таке заворіт кишок?

Кишкова непрохідність, також відома як заворіт кишок, є серйозним медичним станом, який характеризується обструкцією однієї з частин кишківника. Це захворювання може проявитися у вигляді часткової або повної непрохідності кишківника, блокуючи рух їжі та рідин, пише Центр сімейної медицини.

Чому гаряча випічка шкідлива

Гарячий хліб фактично є ще недопеченим. Після його випіканя тісто продовжує доходити до необхідної кондиції. Отже, гарячий хліб містить у собі тісто, яке можна складніше перетравити, пише davidwalbert.

Свіжий хліб може викликати проблеми з травленням. Шлунок насилу перетравлює гарячий хліб, що може призвести до загострення гастриту та виразкової хвороби шлунку.

Найбільша небезпека свіжоспеченого гарячого хліба полягає у дріжджах, які є основним інгредієнтом. Вони створюють сприятливе середовище для розмноження бактерій. Це може стати причиною процесів бродіння у шлунку, що сприяє утворенню зайвих газів, дискомфорту та болю.

Чому раніше гарячий хліб не викликав таких неприємних відчуттів

Це може бути пов'язано зі зміною рецептури та технології приготування хліба. Раніше для його виробництва використовувалися натуральні закваски, тоді як сучасні технології передбачають застосування синтетичних дріжджів, що може впливає на травлення.

Коли можна їсти хліб після випікання

Рекомендується почекати, поки хліб повінстю охолоне, перш ніж його їсти. Це зазвичай займає близько години після випікання. Тоді ризик подразнення шлунка та кишечника мінімізується.

Ідеальною альтернативою є вживання вчорашнього хліба, коли дріжджі втратили свою активність і шкідливий вплив на організм зменшується.

Чому не можна їсти гарячі булочки

Гарячі булочки, як і хліб, не рекомендується їсти одразу після випікання з тих самих причин, що й гарячий хліб. Їх слід охолодити до кімнатної температури, перш ніж вживати.

По-перше, свіжоспечені булочки можуть спровокувати гастрит через підвищену кислотність в шлунку, що виникає внаслідок процесу бродіння дріжджів у хлібі. По-друге, вживання з печі булочок може призвести до газоутворення та дискомфорту в кишечнику через вплив дріжджів на мікрофлору кишечника.

Що робити із хлібом відразу після випікання

Після випікання хліба варто зачекати, поки він трошки охолоне, а потім нарізати його на порції та споживати.

Щоб хліб охолонув правильно, рекомендується:

  1. Вийняти хліб з форми. Після випікання вийміть хліб із форми.
  2. Перекласти на решітку хліб, щоб він охолов з усіх боків.
  3. Накрийте хліб рушником або пакетом, поки він охолоне. Це допоможе зберегти вологу в хлібі та запобігти його висиханню.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти