StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Цвіль зникне назавжди: які 5 рослин потрібно поставити у ванній

11 червня 2024, 13:21
237
Кімнатні рослини у ванній кімнаті не лише гарно виглядають, але й, на думку експертів, можуть сприяти зниженню рівня вологості та покращенню якості повітря.
Цвіль зникне назавжди: які 5 рослин потрібно поставити у ванній
Як позбутись цвілі у ванній - топ-5 рослин, які знижують вологість / Колаж Главред, фото: pexels

Додавання кімнатних рослин у ванну кімнату не тільки знижує ризик появи цвілі, але й може допомогти зменшити кількість токсинів у домі. На думку експертів Big Bathroom Shop, є п'ять рослин, які будуть "процвітати" в умовах підвищеної вологості, повідомляє Express.

Які рослини поглинають вологість

Серед них - кактус, який здатен виживати у спекотному вологому середовищі.

"Хоча ці невибагливі рослини потребують щонайменше шість годин сонячного світла на день, вони не потребують прямих сонячних променів, а це означає, що ви можете розмістити їх де завгодно, щоб надати ванній кімнаті урбаністичного стилю, якщо там є джерело природного світла", - вказує експерти.

відео дня

Алое вера має естетичний вигляд і чудові цілющі властивості для шкіри, що робить його ідеальною рослиною для розміщення у ванній кімнаті.

На відміну від деяких інших кімнатних рослин, розміщення алое вера має ключове значення для довгого і здорового життя.

Їх потрібно розміщувати на підвіконні, оскільки вони потребують багато сонячного світла, але в іншому вони дуже прості у догляді.

Вони не потребують занадто багато води або уваги, але слід стежити за тим, наскільки сухий ґрунт, щоб не допустити його пересихання.

Експерти також порекомендували плющ, який, за їхніми словами, є однією з "найпростіших" у догляді рослин, особливо у ванній кімнаті.

"Вони люблять тепле, вологе середовище, тому чудово підходять для душових кімнат. Вони також не потребують багато сонячного світла і можуть добре виживати в тіні, що робить їх ідеальними для тих, хто має ванні кімнати без вікон або з невеликими вікнами, на відміну від багатьох інших кімнатних рослин. Плющ також може допомогти очистити повітря: повідомляється, що англійський плющ знищує до 78 відсотків плісняви, що передається в повітрі", - наголошують фахівці.

Коли справа доходить до вибору папороті для ванної кімнати, деякі з них будуть процвітати краще, ніж інші, а бостонська папороть і пташині гнізда є ідеальними.

Деякі з них потребують більшої вологості, ніж інші, але в цілому ця кімнатна рослина є чудовим доповненням до ванної кімнати.

"Папороті потрібен правильний і регулярний дренаж, але вони процвітають у вологому середовищі, тому експерти радять вішати папороті в душовій кабіні, щоб щодня втамовувати спрагу", - додали спеціалісти.

На думку експертів, папороть венерина мухоловка буде процвітати у ванних кімнатах, навіть незважаючи на те, що вона потребує трохи більшого догляду, ніж інші рослини.

"Їхній ґрунт потребує регулярного поливу, але волога в повітрі робить ванну кімнату ідеальним середовищем для живлення листя венериної мухоловки. Хоча, як і кактуси, ці рослини не проживуть довго в кімнаті без вікон, оскільки їм потрібне непряме сонячне світло", - резюмували вони.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти