StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Є одна важлива дія: найстаріший у світі чоловік поділився секретом довголіття

5 квітня 2024, 10:57
701
Британець, якого у 111 років визнали найстарішим живим чоловіком у світі, розповів про звички, які допомагають йому залишатися підтягнутим всі ці роки.
Є одна важлива дія: найстаріший у світі чоловік поділився секретом довголіття
Найстаріший чоловік у світі розкрив секрети довголіття / Колаж Главред, фото: The Hollies Rest Home

Британця було визнано найстарішою людиною у світі, йому виповнилося 111 років.

Джон Тіннісвуд, який зараз живе в будинку для літніх людей у Саутпорті, графство Мерсісайд, завдячує своєму довгому і здоровому життю досить незвичним звичкам - зокрема, об'їдатися рибою і чіпсами по п'ятницях. Ветеран Другої світової війни вважає, що "все в міру" - це ключ до довголіття, повідомляє The Sun.

"Помірність у всьому і продовжувати рухатися. Сидіти в кріслі цілий день - це недобре", - зазначив він.

відео дня

Джон офіційно став найстарішим живим чоловіком після того, як попередній рекордсмен, Хуан Вісенте Перес з Венесуели, помер цього тижня у віці 114 років. Другий найстаріший живий чоловік, Гісабуро Сонобе з Японії, також помер у віці 112 років.У спільній заяві його сім'ї сказано, що скромний Джон сприйняв цю новину "з дрібкою солі".

"Ми неймовірно пишаємося Джоном, який був чудовим і улюбленим батьком, дідусем, прадідусем і другом, і нам дуже пощастило, що Джон сьогодні з нами", - йдеться в заяві, після чого вони подякували його опікунам за турботу про нього.

Він народився в 1912 році, пережив дві світові війни, розпад Радянського Союзу і, зовсім недавно, пандемію. До виходу на пенсію в 1972 році він працював бухгалтером в компаніях Shell і BP.

Він став найстарішою відомою живою людиною Великобританії після того, як 25 вересня 2020 року помер 108-річний Гаррі Франсман, і він навіть зустрічався з покійною королевою Єлизаветою, яка померла у віці 96 років у 2022 році. На свій останній день народження він отримав листівку від короля Чарльза та королеви Камілли, щоб відзначити цю знаменну подію.

Тепер він з нетерпінням чекає, коли йому виповниться 112 років 2 серпня цього року. Його нове досягнення було засвідчено експертами LongeviQuest, глобального довідника про довголіття. Марія Морена, яка живе в Іспанії, є найстарішою живою людиною на планеті, і її вік становить 117 років.

Найстарішою відомою людиною, яка коли-небудь жила, була Жанна Кальмент з Франції, яка дожила до 122 років і 164 днів. Найстарішим підтвердженим чоловіком був Джіроемон Кімура з Японії. Він помер у віці 116 років і 54 днів.

The Sun

The Sun.co.uk - це онлайн-видання найбільшої британської газети і члена британського регулятора преси IPSO. The Sun прагне до найвищих стандартів точності у своїх репортажах і продовжує інвестувати в оригінальну журналістику в друкованих виданнях і в Інтернеті, йдеться на сайті видання.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти