StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Потрібен лише один продукт: 4 кроки, щоб відбілити одяг від жовтизни

26 травня 2024, 03:30оновлено 28 травня, 12:45
2121
Цей продукт є вдома у більшості з нас. Якщо правильно його використати, то речі просто сяятимуть своєю білизною.
Как отбелить белые вещи, отбеливание вещей, стирка
Як відбілити одяг від жовтизни/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Коли ми купуємо якісь білі речі – одяг, постільну білизну, інший домашній текстиль – то, звісно, хочемо, щоб вони залишалися білосніжними якомога довше. Але час нещадний до будь-яких речей, і вже після недовгого періоду використання білий одяг починає втрачати свій початковий вигляд і може почати жовтіти, сіріти чи набувати інших не таких приємним відтінків.

Радимо також прочитати матеріал: Число 71 серед 77 побачать тільки найуважніші: складна загадка з "родзинкою"

Якщо ви шукаєте спосіб, як в домашніх умовах відбілити білизну, не обов’язково одразу бігти за різними магазинними засобами. Вдома у багатьох із нас знайдеться один продукт, який допоможе впоратися із цим завданням навіть без магазинної хімії.

відео дня

Засновник Flitch Даніель Уфланд розповів, що відбілити речі можна за допомогою соку лимона, пише The Mirror. Він зазначає, що лимонний сік має природні відбілюючі властивості через високий рівень кислотності, що робить його ефективною альтернативою хімічним методам. На відміну від традиційних відбілювачів, лимонний сік дбайливо впливає на тканини, зберігаючи їх якість і подовжуючи термін служби.

Якщо ви хочете скористатися таким способом відбілювання, потрібно почергово виконати 4 наступні кроки:

1. Потрібно попередньо обробити плями

Перед тим, як прати білі речі, потрібно окремо обробити плями лимонним соком. Треба нанести лимонний сік безпосередньо на забруднені ділянки і залишити на 10-15 хвилин, щоб лимонна кислота розщепила плями.

2. Підготувати речі до прання

Далі потрібно покласти речі у пральну машинку, додавши у миючий засіб у призначений для цього відсік.

3. Додати лимонний сік

Замість того, щоб використовувати відбілювач або пом’якшувач, потрібно налити від 0,5 до 1 склянки лимонного соку в дозатор відбілювача або безпосередньо в пральну машину під час циклу полоскання. Кислотність лимонного соку допоможе освітлити та відбілити тканину.

4. Висушити одяг звичайним способом

Після прання потрібно висушити одяг або в сушарці, або просто розвісивши у призначеному для цього місці.

"Окрім кулінарного використання, лимонний сік виявився універсальним засобом для домашнього вжитку. Його природні відбілюючі властивості пропонують освіжаючу альтернативу агресивним хімікатам, залишаючи ваші простирадла блискуче білими, мінімізуючи вплив на навколишнє середовище", – зазначив Даніель Уфланд.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти