StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Крабами і не пахне: з чого насправді зроблені крабові палички

8 серпня 2023, 08:49
24168
Ми розібралися, з чого роблять крабові палички і чому їх доводиться фарбувати.
З чого зроблені крабові палички
З чого зроблені крабові палички / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Крабові палички - популярні ласощі, які можна знайти в багатьох супермаркетах і ресторанах. Давайте розберемося, з чого роблять крабові палички, навіщо їх фарбують і які корисні і шкідливі властивості вони можуть мати.

Як роблять крабові палички?

Хоча назва означає, що основним інгредієнтом є крабове м'ясо, насправді крабові палички виготовляються з дрібного та переробленого м'яса різних видів риби, таких як Атлантична тріска, палтус, сайда тощо.

Це м'ясо обробляється, а потім змішується з добавками, такими як крохмаль, цукор, сіль, яєчний порошок та різні добавки для додання текстури та смаку. Потім отримана маса формується в форму паличок і обробляється термічно.

відео дня

Навіщо фарбують крабові палички?

Яскравий колір крабових паличок зазвичай досягається додаванням барвників, таких як паприка, куркума або анатто. Це робиться для створення асоціації з справжнім крабовим м'ясом, щоб продукт виглядав більш апетитно і привабливо для споживачів.

Чим корисні та шкідливі крабові палички?

Крабові палички містять певну кількість білка, але вони також можуть містити додані солі, цукор і штучні добавки, які роблять їх менш здоровими для вживання у великих кількостях. Вони є низькокалорійною їжею, але не є джерелом важливих поживних речовин, таких як вітаміни та мінерали.

Загалом, крабові палички можна вживати в помірних кількостях як ласощі або доповнення до страв, але не слід покладатися на них як на джерело харчування. При виборі крабових паличок рекомендується звертати увагу на їх склад і зміст добавок.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти