StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як повернути білий колір килиму: давно забутий, але найефективніший спосіб

23 вересня 2023, 05:30оновлено 23 вересня 2023, 12:53
22199
Щоб точно знати, як почистити білий палас в домашніх умовах, потрібно спробувати застосувати спосіб з сіллю, піною для чищення килимів і пилососом.
Килим, палас
Чим очистити світлий палас будинку без відвідування хімчистки / скріншот YouTube

Білі килими біля дивана в квартирі створюють особливу атмосферу затишку і домашнього вогнища. Гарний ворсистий палас затишно виглядає в кімнаті і на ньому приємно повалятися. Але він дуже швидко брудниться і його доводиться часто прати. Щоб впоратися з таким завданням, багато хто цікавиться, як можна відбілити килим, щоб він знову став чистим і білосніжним. Ми розповімо, що треба робити.

Як відбілити білий палас в домашніх умовах

Ми пропонуємо вам спробувати почистити ваш килим досить простим способом. Для цього нам знадобляться сіль, миючий засіб, губка і пилосос. Кількість солі та миючого засобу залежить від розмірів вашого паласу. Якщо він великий, краще запастися 2-3 упаковками солі і декількома флаконами піни для очищення килимів.

Для початку протріть килим мокрою ганчіркою, щоб він став дуже вологим. Далі розділіть його на ділянки. Рясно посипте ділянку сіллю, почекайте, після чого пропилососьте, щоб сіль була повністю видалена. Після цього знову посипте ділянку сіллю і попрацюйте пилососом.

відео дня

Потім потрібно нанести піну для очищення килимів на ту ж саму ділянку і потерти килимове покриття губкою. Добре втирайте піну в ворс. Так треба робити на кожній ділянці. Килим буде ставати все чистіше і біліше, що ви помітите під час очищення.

Після цього знову пилососимо і чекаємо, коли килим остаточно висохне. Ваш килим знову повинен стати білим і пухнастим.

Перед очищенням потрібно подивитися, з якого матеріалу зроблений ваш килим і підібрати правильний засіб. Якщо палас з шовку, віскози, вовни ручної роботи – не треба чистити його самим, краще віддайте у хімчистку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти