StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно варити пельмені з морозилки: 6 головних правил, щоб вони не розлізлися

21 лютого 2024, 18:10оновлено 22 лютого, 13:33
Правильно варити заморожені пельмені – це просто мистецтво. Щоб не зіпсувати страву, потрібно знати, яких помилок не варто припускатися.
Пельмени, девушка, кухня
Як правильно варити пельмені з морозилки/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Варити пельмені – це не така вже й складна справа, кожен із нас може з цим легко впоратися. Але не рідко під час варіння з’являються різні проблеми – то пельмені злиплися і перетворилися в одну неапетитну масу тіста і м’яса, то вони розварилися. Щоб не зіткнутися з такими проблемами під час приготування страви, варто знати, як правильно варити пельмені.

Радимо також прочитати матеріал: Тільки одиниці зможуть знайти хамелеона: загадка, яку треба розгадати за 7 секунд

Потрібно дотримуватися наступного алгоритму дій.

відео дня

1. Для приготування потрібно взяти велику каструлю, адже для варіння пельменів потрібно більше простору в посудині, у якій вони будуть готуватися. Каструлю наповнити водою на дві третини, накрити кришкою і поставити на вогонь. Перед тим, як кидати пельмені, воду потрібно довести до кипіння.

2. Воду потрібно посолити, а також додати туди лавровий лист, чорний перець горошком і половину цибулини (якщо вона велика) або цілу цибулину (якщо вона маленька). Крім цього, можна додати в каструлю ваші улюблені спеції.

3. Потрібно додати у воду ложку соняшникової олії, щоб пельмені під час варіння не злипалися.

4. Після того, як вода закипить, потрібно покласти в каструлю стільки пельменів, щоб вони помістилися в один шар на дно посудини. Якщо кинути більше пельменів і вони будуть, наприклад, у два шари – є ризик злипання. Далі потрібно помішати пельмені й довести воду до кипіння.

5. Коли пельмені випливуть, потрібно зробити вогонь трішки меншим і знову помішати їх.

6. Скільки варити пельмені після випливання? Після того моменту, як вони вже випливли, потрібно варити їх 5-7 хвилин. Коли вони будуть готові, дістати їх на тарілку, додати вершкове масло і подавати до столу. Також, за бажанням, можна додати до пельменів сметану, кетчуп або інші заправки за вашим смаком.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти