StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як очистити ванну від жовтизни: проста порада для всіх домогосподарок

16 жовтня 2023, 05:00оновлено 16 жовтня 2023, 14:15
7708
Коли ви не знаєте, що робити, якщо ванна пожовкла – приготуйте домашній розчин із засобу для миття посуду і оцту і починайте її очищення.
Ванна
Чавунна ванна пожовкла - не біда, її можна швидко відмити навіть за допомогою підручних засобів / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот YouTube

Багато хто з нас стикається з проблемою, коли ванна стала жовта, а звичний білий колір поверхні ледве проглядається. Колір ванни змінюється з багатьох причин – від неякісного покриття до особливостей складу водопровідної води. У таких випадках важливо знати, як очистити ванну від жовтого нальоту в домашніх умовах.

Чим очистити ванну від жовтих плям

Приготуйте розчин для чищення ванної

Розчин можна зробити самостійно, не обов'язково для цього бігти до магазину побутової хімії.

відео дня

Що нам знадобиться:

  • Оцет;
  • Засіб для миття посуду;
  • Миска;
  • Лимонна кислота;

Беремо миску, куди додаємо дві столові ложки засобу для миття посуду, туди ж чотири столові ложки оцту, а також дві чайні ложки лимонної кислоти. Після цього потрібно добре все перемішати, щоб розчин став повністю рідким.

Чистимо ванну губкою

Одягніть рукавички і нанесіть тонким шаром засіб, який повинен покрити всю поверхню ванни. Якщо вам заважає сильний запах оцту, одягніть маску. Найкраще використовувати губку і повільно протирати ванну. Чекаємо де кілька хвилин і змиваємо засіб.

У підсумку ваша ванна знову стане білосніжною. Не забувайте, що якщо ситуація вже дуже сильно запущена, то допоможе тільки оновлення покриття, а очищення лише зробить поверхню на декілька тонів біліше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти