StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як очистити плиту від сильного нагару: простий спосіб, про який багато хто не знає

14 жовтня 2023, 05:00оновлено 14 жовтня 2023, 14:01
757
Якщо ви не знаєте, як відмити газову плиту від жиру, спробуйте зробити розчин з посудомийної таблетки, і побачите, як легко і просто її очистити.
Газова плита, таблетка для посудомийки
Простий лайфхак як, очистити плиту від застарілого жиру / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Не секрет, що газова або електрична плита, на якій ми готуємо кожен день, дуже швидко покривається жиром і нагаром. Якщо вчасно її не вимити, очищення поверхні стає справжньою проблемою. Виникає питання, як прибрати застиглий жир з плити. Ми розповімо вам, як це зробити за допомогою таблетки для посудомийної машини. Такий лайфхак швидко допоможе вам відмити навіть найбруднішу плиту.

Як очистити плиту від жиру і бруду

Щоб помити плиту, ми зазвичай використовуємо їдкі хімічні засоби. Втім, можна користуватися і таблетками для посудомийної машини. Таблетки добре прибирають жир, бруд і неприємні запахи.

Що нам потрібно, щоб відчистити грубку:

відео дня
  • Таблетки для посудомийної машини;
  • Паперові рушники;
  • Губка і ганчірка.

Для початку треба зняти решітки, конфорки і вентилі на кухонній плиті. Далі беремо, наприклад, відро, заливаємо туди теплу воду і кладемо таблетку для посудомийної машини.

Після цього намочуємо губку в отриманому розчині і видаляємо дрібне сміття. Наступний крок - змочуємо паперові рушники у нашому розчині і кладемо їх до найбрудніших місць на поверхні грубки. Якщо паперових рушників вдома немає, просто залийте розчин на поверхню плити і почекайте приблизно 20 хвилин.

Коли минув час, прибираємо паперові рушники із плити і чистимо її губкою. Всі забруднення добре видаляються, а губка стає, як нова. Після того, як почистили, потрібно м'якою тканиною, змоченою у воді, протерти піч насухо. Ось, як відмити плиту без розводів.

Таким чином, навіть без хімічних засобів ви зможете отримати розчин, який відмиє застарілий жир, наліт і нагар. Метод простий і дуже ефективний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти