StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як не застудитися від кондиціонера - поради терапевта

14 липня 2024, 05:15
5148
В літню пору, коли спека створює серйозний дискомфорт, важливо вміти правильно охолоджуватись і знати, як уникнути застуди від кондиціонера.
Кашель, кондиционер
Як не захворіти у приміщенні з кондиціонером / Колаж: Главред, фото: flickr

Літній сезон хоч і дає нам багато тепла і сонячних променів, але іноді спека починає виходити за межі норми. Багато хто в такому випадку користується кондиціонерами, але боїться захворіти від нього. Тому терапевт Наталія Гордієнко розповіла в етері "Сніданок з 1+1".

Як поставити кондиціонер, щоб не застудитися

Лікар радить відповідально підійти до питання встановлення кондиціонера вдома. В першу чергу потрібно враховувати, де розташоване ліжко, або диван та робоче місце. Відносно цих зон у кімнаті кондиціонер встановлювати не можна, адже тоді струмені повітря будуть дути прямо на вас і простудитися дуже легко.

Чому від кондиціонера легко захворіти

Терапевт Гордієнко пояснила, що найчастіше причиною простуди через кондиціонер стають: неправильний температурний режим, неправильне пониження температури та забруднені фільтри. Також не варто користуватися кондиціонером на постійній основі, якщо ви не хочете захворіти.

Як не захворіти у приміщенні з кондиціонером

Найголовніше виставити правильну температуру на кондиціонері, вона має бути не більше плюс 18 градусів. Справа в тому, що при такому режимі у фільтрах не ростуть мікроби, що провокують різноманітні захворювання.

Крім цього важливо понижувати температуру поступово, кожні 10-15 хвилин. Ще одним важливим фактором є чистота фільтрів - їх потрібно очищати два рази на рік. Терапевт зауважила - якщо ми говоримо про дітей у приміщенні, то окрім вище зазначених правил важливо і виводити малечу на прогулянку на час роботи кондиціонера.

Як спати з кондиціонером і не захворіти

Багато хто думає, що сон із включеним кондиціонером може закінчитися жахливою простудою. Однак це не зовсім так. Якщо залишати прилад на ніч із температурою плюс 19-20 градусів та накриватися ковдрою, то комфортний сон без шкоди для здоров'я вам забезпечено.

Дивіться відео, як правильно користуватися кондиціонером у спеку:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Інші новини про кондиціонери:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти