StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

З чого зробити доріжки на дачі дешево і красиво: несподіваний спосіб здивує досвідчених садівників

20 серпня 2023, 16:54оновлено 21 серпня 2023, 11:17
28353
Рано чи пізно власник дачі або присадибної ділянки замислюється над простою темою "Як зробити бюджетно доріжку на дачі". Главред розбирається в питанні.
Садова доріжка
Садова доріжка - дуже важливий елемент присадибної ділянки / instagram.com/dacha_sovet/dachnyi_otvet/antique_perennials/plaids.and.poppies/

Бажано, природно, облаштовувати свою ділянку виключно бюджетними коштами. Тому актуальним стає формат"доріжки на дачі економ варіант".

З чого зробити доріжки на дачі дешево і красиво

Як зробити садову доріжку з дерева. Така доріжка буде органічно виглядати в будь — якому саду, адже дерево - це натуральний матеріал. А щоб він прослужив довше, варто попередньо обробити його спеціальними захисними просоченнями.

Садові доріжки з дощок або брусів. Їх можна укласти прямо на землю, вкопавши повністю або наполовину. Доріжка буде виглядати оригінальніше, якщо класти деталі трохи нерівно або на невеликій відстані один від одного. Проміжки можна засипати землею або гравієм.

відео дня

Потім потрібно викопати траншею по довжині і ширині майбутньої доріжки. На дно слід укласти геотекстиль, а потім - щільно утрамбувати пісок, щебінь і ще один шар піску. Зверху варто викласти дерев'яні деталі. Заповнити проміжки між ними теж можна піском або гравієм.

Якщо Вас зацікавила дачна тема, то рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Як зробити гарний туалет на дачі: спритний фокус, про який не всі знають".

Садові доріжки з дров'яних спилов. Такі доріжки виглядають дуже оригінально. Потрібно викопати траншею, викласти її геотекстилем і утрамбувати по ньому пісок. Потім укладаються спиляти дерева. Простір же між ними потрібно засипати гравієм, піском або звичайними каменями.

Садова доріжка

Садові доріжки своїми руками дешево

Садові доріжки з трісок. Це самий бюджетний спосіб оформлення дерев'яної доріжки. Вона хороша тим, що через неї практично не ростуть бур'яни. Однак тріски потрібно буде періодично підсипати - адже з часом вони будуть просідати. Для того, щоб зробити таку доріжку, досить вирити траншею, утрамбувати її дно піском, а зверху насипати деревні відходи. Ну і перед засипанням трісок можна поставити бордюр – наприклад, з каменю або цегли.

Як зробити садову доріжку з каменю. Кам'яні доріжки повинні прекрасно вписатися в інтер'єр практично кожного садової ділянки. Вони будуть служити довгі роки і не стануть деформуватися. Плоскі камені належить укладати або на цементний розчин, або на земляну "подушку". Такий спосіб підійде, якщо між каменями господар ділянки планує зробити великі проміжки. І в першому, і в другому випадку потрібно попередньо вирити якісну траншею.

Інші Тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти