StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Є таємне призначення: для чого в нове взуття запихають папір - що з ним роблять

13 липня 2024, 19:11
297
Після покупки взуття більшість одразу викидає папір, що був всередині, однак, цього робити не варто. Главред з'ясував, для чого у нове взуття кладуть папір.
Є таємне призначення: для чого в нове взуття запихають папір - що з ним роблять
Для чого напихають папір у взуття - існує таємне призначення / Колаж Главред, фото: acshoes, ua.depositphotos.com

У повсякденному житті, коли ми купуємо нове взуття, всередині буде маса паперу, який багато людей його викидають. Однак, насправді він виконує дуже важливу функцію і може знадобитись у майбутньому.

Для чого у нове взуття кладуть папір

Виробники взуття "Acshoes", зазначають, що цей папір називається - взуттєві підставки.

Вони допомагають зберегти взуття у первісному вигляді та захистити його від деформації, однак цей папір виконує ще й інші функції.

У компанії зазначають, що у взуття, яке рідко носиться можна покласти папір, який унеможливить утворення вологостійкої цвілі.

"Всередину взуття можна поставити папір з активованим вугіллям, це може продовжити термін служби взуття, - зазначають виробники.

Директор однієї із взуттєвих фабрик у Індії під час обговорення на форумі Quora наголосив, що у більшість нового взуття додають папір та спеціальний десикант, який повинен поглинати вологу.

Якщо ми говоримо лише про внутрішню частину взуття, то тут є кілька речей.

"Підставка може бути у вигляді зім'ятої кульки з пакувального паперу. Або це може бути формований картонний підйомник для взуття. Це робиться для того, щоб зберегти форму носка і підйому під час транспортування і зберігання", - зазначив він.

Водночас десикант у вигляді мішечка з силікагелю використовується всередині взуття для поглинання вологи.

"Це допомагає уникнути появи грибка та окислення металевих деталей у взутті. Вологість є більш поширеною під час відкритого моря, коли взуття перевозиться у великих контейнерах протягом декількох тижнів", - резюмував фахівець.

Що таке Quora

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Як позбутись неприємного запаху із взуття

Паперові вкладиші, які продають разом із взуттям також можуть допомогти у боротьбі із неприємним запахом.

"Ми наливаємо трохи на папір для взуття туалетної води, а потім кладемо його у взуття. Розміщений на ніч папір може видалити запах у взутті", - додають виробники.

Як зберегти форму взуття взимку

Подолог Оксана Луцай в ефірі "Сніданку з 1+1" зазначила, що папір, який продають разом із новим взуттям чудово підходить для "консервації" взуття на зиму

"Можна просто при збереженні в передній відділ взуття запхати картонні або паперові вкладиші, які продають разом із взуттям. Зазвичай ми їх викидаємо, але їх потрібно зберегти для того, щоб потім правильно зберігати, консервувати взуття. Це для того, щоб зберегти форму взуття, щоб воно ніде не зам'ялось, а потім не травмувало нашу ногу. Крім того, для цього підійдуть спеціальні вкладки, як розпірки на пружинці, вони теж підходять", - сказала вона.

Дивіться відео про те, як зберегти форму взуття зимою:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти