StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Їсти і не товстішати реально: дієтологи назвали продукти для схуднення - список

10 грудня 2023, 19:11оновлено 11 грудня 2023, 15:18
3185
Главред з'ясував, які продукти можна їсти і при цьому не гладшати. Дієтологи назвали повний список корисних продуктів для схуднення.
Їсти і не товстішати реально: дієтологи назвали продукти для схуднення - список
Їсти і не товстішати реально - дієтологи назвали продукти для схуднення / Колаж Галвред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Споживати безліч цікавих і смачних страв і при цьому не гладшати цілком реально. Звичайно, мова не йде про дійсно шкідливі продукти, про них взагалі варто забути.Але якщо ви прагнете отримати струнку фігуру, потрібно розуміти, що навіть вівсяну кашу, дієтичну для багатьох людей, потрібно вживати правильно.

Які продукти можна їсти і не гладшати?

Кулінарний блогер Анна Міщенко в ефірі "ТСН" зазначила, що продукти споживання яких призводить до схуднення дійсно існують.

"Це квашена капуста та селера. Організм витрачає більше енергії для перетравлення цих продуктів, ніж отримує від них", - вказує блогер.

Вона також додає, що квашена капуста – це джерело вітаміну С і її можна вживати в готовому вигляді без додаткових інградіїєнтів. Селеру ж можна вживати з хумусом, приправленим перцем.

Якщо вам цікаво, як потрібно їсти для того, аби пришвидшити процес схуднення, рекомендуємо наш матеріал: Як їсти, щоб швидко схуднути: тренерка назвала 6 правил ідеального харчування.

Анна Міщенко зазначає, що для того, аби їсти і не гладшати потрібно також зробити акцент на сезонних фруктах. Також потрібно пам'ятати про золоте правило дієтологів для схуднення: "Хочеш їсти – попий".

Дивіться відео про те, які продукти можна їсти і не гладшати:

У свою чергу дієтологиня Наталія Ківа пояснила, які продукти краще вживати для того, аби пришвидшити процес схуднення.

  • Морська капуста - цінна в основному завдяки наявності йоду. Вживати її можна в необмеженій кількості, але з водоростями слід бути обережними людям, які страждають на гіпертиреоз. Дієтолог рекомендує їсти морську капусту у свіжому або сушеному вигляді, водночас маринована морська капуста втрачає всі свої властивості і навіть може нашкодити.
  • Селера - за словами Наталії Ківи, селера сприяє засвоєнню білка, покращує обмін речовин, підтримує нервову систему та імунітет, виводить токсини і розщеплює підшкірний жир.
  • Капуста - цей овоч найбільш цінний у сирому чи квашеному стані. Використовуйте його для створення різноманітних салатів, перших страв, а також для тушкування та запікання.
  • Броколі
  • Кабачок
  • Листові салати
  • Петрушка
  • Рукола
  • Солодкий перець - дієтолог наголошує, що чим яскравіший перець, тим він корисніший. Червоний, зелений і жовтий - кожен має свій унікальний мікроелементний склад. Червоний перець містить більше вітаміну С, ніж лимони та чорний виноград. Цей перець має потужні антиоксиданти, які допомагають очистити організм від токсинів. Жовтий перець багатий на калій та залізо.
  • Огірки - огірки на 95% складаються з води, що робить їх ідеальними для тих, хто приділяє увагу своїй вазі через їх низьку калорійність.
  • Шпинат
  • Морква
  • Буряк
  • Печериці - ще один чудовий продукт для схуднення, який можна їсти в будь-якій кількості. Вони на 90% складаються з води. Це відіграє величезну роль для людей, які знаходяться в процесі схуднення.

Щоб підтримувати здоровий спосіб життя, важливо включати різноманітні продукти у раціон та слідкувати за розміром порцій. Завжди рекомендується консультуватися з лікарем або дієтологом для отримання індивідуальних порад.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти