StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Експерт розповів про незамінний продукт: чим корисна квашена капуста

24 листопада 2023, 18:24
781
Главред розповість, чому квашена капуста - це суперпродукт для людини.
 Чим корисна квашена капуста
Чим корисна квашена капуста / колаж: Главред. фото: скріншот Тікток

Квашена капуста - сезонний і багатьма улюблений продукт. Однак крім приємного смаку вона також цінна своєю неймовірною користю, яку неможливо недооцінити. Ми розповімо, кому не варто їсти капусту і в чому насправді її великий "плюс".

Чим корисна квашена капуста

Фітнес-тренер Дмитро Глєбов розповів, чим корисна квашена капуста. За його словами, унікальність квашеної капусти полягає в тому, що цей продукт - це ферментована клітковина. В її складі є і пребіотики і пробіотики. А це, як відомо, дуже важливі складові для здоров'я людини.

Продукти такого складу називають симбіотиками, вони дійсно є унікальними, - додає експерт.

відео дня

Також квашена капуста здатна підняти рівень ацетилхоліну, який, в свою чергу, підсилює перистальтику кишківника, вироблення шлункового соку і деяких ферментів підшлункової. Тобто, все це буде допомагати краще засвоювати їжу і корисні елементи з неї.

Що дає організму квашена капуста

Крім іншого, розповідає експерт з харчування, квашена капуста підвищує рівень молочної кислоти, яка згубно впливає на шкідливі мікроорганізми. А ось корисні бактерії вона не чіпає. Також в цьому продукті дуже високий вміст вітаміну С. У 100 мг капусти міститься близько 700 мл вітаміну С, що в 10 разів більше добової норми.

Кому не можна квашену капусту

Незважаючи на те, що цей продукт дуже корисний і дешевий, у нього все ж є деякі протипоказання. Капусту не варто їсти тим, у кого є захворювання травної системи, особливо - в періоди загострення. Також ниркова недостатність - причина, за якої варто зменшити споживання квашеної капусти.

Більше про квашену капусту дивіться у відео:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти