StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Дівчина мила голову без шампуню місяць: що сталося з її волоссям

4 липня 2024, 21:45
501
Миття голови - один із процесів, який ми включаємо у поняття базового догляду. Дівчина перевірила, що станеться з волоссям, якщо піти проти системи.
мытье волос, волосы
Чи можна не мити волосся шампунем і чим це закінчиться / Колаж: Главред, фото: flickr

Догляд за волоссям, одна із суперечливих тем, навколо якої людство поділяється в думках. Для когось важливо мити голову щодня, а інші вважають, що достатньо це робити раз на тиждень. Як пише Vogue, дівчина на ім'я Франческа Мілл вирішила проекспериментувати і перестала мити голосу з шампунем протягом 30 днів.

"Після кількох місяців сухого, кучерявого волосся я хотіла повністю перезавантажити волосся, і вирішила спробувати прибрати всі продукти для догляду за волоссям, щоб дозволити моїм пасмам і шкірі голови природним чином відновити баланс", - розповіла Мілл.

Як не користуватися шампунем протягом 30 днів

Мілл розповідає, що мити голову одною тільки водою - не вихід із ситуації, адже волоссю та шкірі голови потрібно дати все необхідне для очищення. Тому можна застосовувати замість шампуню природними засобами. Наприклад, крохмальною водою, що залишилася після промивання рису. Також можна додавати у догляд за волоссям вітаміни, антиоксиданти та мінерали.

відео дня

Сама дівчина у перші 5 днів для очищення волосся використовувала лише воду. В результаті її волосся висушилось і виглядало тьмяним. Тому на 6 день експерименту вона спробувала суміш води, оцту та харчової соди. Ці інгредієнти зберегли блиск її волосся та допомогли позбутися від надлишку шкірного сала.

Згодом дівчина вирішила спробувати яйця, які використовувала замість шампуню та в якості основи для натуральної маски з йогуртом та алое вера. За її словами, через деякий час її волосся зміцнилося та стало м'якшим. Та на цьому експерименти Франчески не закінчились. Вона вирішила спробувати ще один засіб - маску із насіння льону та олії. Цей засіб зробив її волосся більш блискучим.

У підсумку дівчина відмітила, що її волосся змінилося у кращу сторону. Воно стало більш об'ємним і незважаючи на відмутність шампуню у догляді, не мало неприємного запаху. Мілл зазначила, що важливим у цьому експерименті стало щоденне розчісування волосся вранці та ввечері, особливо перед миттям. Це дозволяло рівномірно розподіляти природний жир шкіри голови.

Однак експериментаторка застерігає, що у кожного особливий організм, тож відмова від засобів для класичних догляду за волоссям може спричинити побічні ефекти, як-от лупу, чи навіть випадання волосся, тому слід бути дуже обережними у подібних задумах.

Що таке Vogue?

Vogue — щомісячний журнал про моду, заснований у 1892 році. Є найвпливовішим модним виданням у світі та "біблією моди". Версії журналу випускаються у двадцяти країнах світу. Vogue став першим журналом в історії модних видань, де на обкладинці була опублікована кольорова фотографія, знімки розміщені на розвороті, зображення обрізані до країв без білих полів, використані постановчі знімання, пише Вікіпедія.

Більше новин про догляд за волоссям:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти