StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що заборонено пити у спеку: лікар розповів корисний лайфхак, як охолодитись

21 липня 2024, 01:40
1309
Що не можна пити у велику спеку, а що допоможе врятуватись від неї - у Мережі поділились корисними порадами.
Що заборонено пити у спеку: лікар розповів корисний лайфхак, як охолодитись
Чи можна пити гарячі напої у спеку / колаж: Главред, фото: unsplash

Деякі люди вважають, що випити чашку гарячого чаю у спекоту погоду - це найгірша ідея. Доктор Алекс Джордж є одним із незліченних експертів, які вважають, що в цій ідеї насправді є певна логіка.

Під час шаленої спеки, ймовірно, вам хоча б раз сказали випити чогось гарячого, щоб охолодитися. Ця дивна порада може здатися божевільною, коли на вулиці палає сонце, але в цьому є сенс, передає Mirror.

"Коли ви п’єте гарячий напій, який тепліший за температуру вашого тіла, терморецептори у вашому тілі усвідомлюють це та викликають реакцію потовиділення. Це охолодить вас. Тож, насправді, чашка чаю в теплу погоду може допомогти!", - розповів блогер у своєму TikTok.

відео дня

Відомо, що ще в 2012 році дослідження під керівництвом Оттавського університету справді перевірило це, порівнявши вплив гарячих і холодних напоїв на організм людини. У рамках цього учасники просили пити воду температурою 1,5°C, 10°C, 37°C або 50°C під час їзди на велосипеді протягом 75 хвилин у теплому місці.

Тоді вчені виявили, що "зберігання тепла тілом" було набагато нижчим серед тих, хто п’є теплішу воду, ймовірно, через посилене виділення поту та його випаровування зі шкіри.

"У відповідності з їхньою попередньою роботою, вони показали, що відбулося зменшення втрати тепла після проковтування льоду порівняно з рідиною при 37°C, в результаті зменшення випаровування поту з поверхні шкіри. По суті, там, де відомо, що зміни температури тіла впливають на працездатність, споживання льоду може призвести до підвищення температури тіла, негативно вплинувши на здатність витривалості", - повідомили вчені The Conversation.

Однак важливо відзначити, що напої на основі гарячої води є, мабуть, найбільш корисними для цього. Алкоголь, солодкі напої та навіть кава можуть зневоднити вас.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти