Найспекотніший день літа: синоптик попередила про погоду 17 липня

16 липня 2024, 12:59
2224
Впродовж 19 та 20 липня зона ослаблення спеки посунеться на південь, центр та схід України.
Найспекотніший день літа: синоптик попередила про погоду 17 липня
Яка погода буде 17 липня / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, УНІАН

Український метеоролог Наталка Діденко повідомила, що в Україні 17 липня утримуватиметься надзвичайна спека, однак, надалі очікується зниження температури.

За прогнозом Діденко, антициклон, який затримався над Україною та блокував просунення вглиб континенту вологих і свіжих повітряних мас з Атлантики, поступово руйнуватиметься, йдеться на її сторінці у Telegram.

"Відтак, у середу, 17 липня, над Україною ще утримуватиметься надзвичайна спека, але вже у четвер, 18 липня, на Житомирщині, Київщині та Чернігівщині очікується зниження температури повітря. Впродовж 19 та 20 липня зона ослаблення спеки посунеться на південь, центр та схід України", - повідомила синоптик.

відео дня

Яка погода буде 17 липня в Україні

17 липня температура сягатиме +34...39 °C, місцями буде +40 °C і вище. В західних областях буде прохолодніше: +30...34 °C.

У західних областях України передбачаються локальні грозові дощі. Ввечері опади ймовірні на півночі та в центральних областях, окрім Полтавщини та Дніпропетровщини. Вони будуть неоднорідні та пройдуть лише місцями.

Прогноз погоди у Києві

"У Києві 17 липня буде +35...37 °C. Переважно сухо, ввечері можливий короткочасний дощ з грозою. 18 липня температура опуститься до +30...32 °C, а 19 липня до +28...30 °C", - повідомила Діденко.

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми "Погода з Наталкою Діденко", пише Вікіпедія.

Нагадаємо, що в Укргідрометцентрі повідомили у яких регіонах сильна негода врятує від спеки. 16 липня в Україні буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки, синоптики радять бути обережними. Водночас у деяких областях будуть грозові дощі.

Наталія Діденко також розповіла, коли в Україні послабиться спека. Синоптик повідомила, що погода в Україні буде настільки спекотною ще понад тиждень. Послаблення спеки можливе з 20 липня.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти