StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що робити, якщо загубив телефон на вулиці: способи, які повинен знати кожен

5 жовтня 2023, 05:00
Що робити, якщо загубив телефон, до якого прив'язана карта – так це заблокувати сімку, сам смартфон і в швидкому порядку змінити всі паролі.
Смартфон
Якщо ви не знаєте, що робити, якщо загубив телефон і він вимкнений, зверніться до поліції / depositphotos.com

Сьогодні мобільний телефон є практично у кожного. Смартфон - не тільки засіб зв'язку з рідними, близькими і колегами по роботі, але і пристрій, на якому зберігається безліч потрібних файлів і контактів, та іншої особистої інформації, яка не завжди перенесена на будь-який носій. Тому багато хто задається питанням, як знайти телефон, якщо його загубили на вулиці. Проста інструкція може вам стане в нагоді на випадок втрати смартфона.

Що робити, якщо втратив телефон з сімкою

Спробуйте зателефонувати на свій номер

Часто буває, що телефон не загублений, а просто десь забутий. Якщо пристрій не на беззвучному режимі, вам вдасться його почути і знайти. Можливо, смартфон випав з сумки, хтось його знайшов і зможе відповісти на дзвінок.

відео дня

Заблокуйте свій смартфон

Користувачам популярних операційних систем Android і iOS завжди радять ставити захист на доступ до смартфону. Це може бути відбиток пальця, розпізнавання обличчя, голосу або навіть пароль.

Якщо ви загубили телефон Android, ви можете заблокувати його на віддаленій основі або спробувати дізнатися, де він знаходиться, на сайті google.com/android/find.

При втраті пристрою на iOS треба перейти за посиланням icloud.com/find або скористатися спеціальною програмою Локатор на іншому вашому пристрої Apple.

Позначте свій пристрій як втрачений. Так ви на віддаленій основі заблокуєте його за допомогою коду доступу і зможете захистити свою інформацію.

Спробуйте скористатися GPS

У смартфонів на операційній системі Android є вбудована опція відстеження місцезнаходження. Після того як зайдете в свій обліковий запис Google з іншого пристрою, ви зможете відстежити переміщення телефону, який втрачено.

Користувачі iPhone також можуть використовувати інший пристрій, щоб увійти в свій обліковий запис і активувати режим пропажі за допомогою опції Знайти iPhone.

Видаліть ваші особисті дані

На віддаленій основі можна стерти свої дані з облікового запису як iCloud, так і Google. Втім, пам'ятайте, що в такому випадку переміщення пристрою відстежити більше не вийде.

Потрібно, щоб була резервна копія всіх даних до моменту втрати смартфона. Тоді їх можна відновити.

Зверніться до поліції

Напишіть заяву до поліції. Правоохоронці разом зі стільниковим оператором можуть знайти телефон за IMEI-кодом (унікальним серійним номером смартфона).

Заблокуйте сім-карту

Зверніться до свого стільникового оператора і негайно заблокуйте свою сім-карту. До телефонного номера може бути прив'язано багато особистої конфіденційної інформації, яка не повинна потрапити в руки зловмисників.

Поміняйте всі свої паролі

Змініть усі свої паролі, щоб злодії не могли використовувати ваші акаунти в соціальних мережах. Блокувати потрібно як акаунти в месенджерах, так і електронну пошту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти