StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Загрожує сильним отруєнням: 10 найбільш небезпечних продуктів для собак

23 грудня 2023, 16:56оновлено 25 грудня 2023, 22:10
952
Власників домашніх тварин попереджають про небезпечні страви для їх тварин, які можуть призвести до отруєння.
Загрожує сильним отруєнням: 10 найбільш небезпечних продуктів для собак
Що не можна їсти собакам / колаж: Главред, фото: pexels

Власників домашніх тварин закликають вберегти своїх собак від різдвяних страв, які можуть бути небезпечні та токсичні для чотирилапих улюбленців. Святкові страви, зокрема пироги з фаршем, начинка, шоколад і сир, можуть бути дуже небезпечними і навіть смертельними, якщо їх з'їдять собаки.

Вас також зацікавить матеріал: Чи можна давати собаці креветки: відповідь здивує власників псів. Які продукти можуть бути шкідливими для чотирилапого.

Cобаки перетравлюють їжу інакше, ніж люди, те, що є безпечним для споживання людиною, може бути потенційно смертельним для песиків. Багато інгредієнтів улюблених продуктів для людей - надзвичайно токсичні для собак, передає Mirror.

відео дня

Десять найбільш токсичних продуктів для собак

  1. Пудинг або пироги з фаршем. Виноград і сушені продукти, такі як смородина та родзинки, токсичні для собак, а споживання може призвести до ниркової недостатності.
  2. Начинка. У ній багато солі та жиру, що може призвести до хвороб серця та діабету, якщо споживати її масово або протягом тривалого періоду. Він також містить часник і цибулю, які можуть завдати шкоди шлунку собаки.
  3. Імбирні пряники містять багато олії та жирів, а також можуть викликати панкреатит у домашніх тварин. Мускатний горіх, який міститься в пряниках, також містить токсин під назвою міристицин, який не підходить для шлунка собак.
  4. Горіхи та марципан через високий вміст жиру багато собак страждають від розладу шлунка, а у деяких це може спричинити серйозніші проблеми з шлунково-кишковим трактом.
  5. Молочні продукти. Собакам важко споживати та перетравлювати молочні продукти. Як і деякі люди, вони не переносять продукти з лактозою, такі як молоко та сир, що може викликати розлад шлунка, діарею та блювоту.
  6. Алкоголь. Навіть невелику кількість алкоголю, що міститься у приготованій їжі, не слід давати вашій собаці, і слід негайно звернутися до ветеринара, якщо ваша собака випадково проковтне його.
  7. Штучний підсолоджувач часто міститься в солодощах, і навіть пара може викликати токсичний ефект у маленької собаки, що призведе до пошкодження печінки, блювоти, млявості, судом і коми.
  8. Підлива. Як основний продукт різдвяної вечері, багато залишків буде в підливі, яка містить багато солі, і її слід уникати.
  9. Шоколад. Хімічна речовина теобромін, яка міститься в шоколаді, токсична для собак. Навіть невеликі кількості можуть викликати збудження, підвищену збудливість, тремор, судоми та проблеми з серцем.
  10. Цибуля та часник можуть викликати токсичність. Спочатку може виникнути блювота та діарея, але головним чином пошкоджуються еритроцити, що призводить до анемії.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти