StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим відрізняється шампанське від просекко: просте пояснення

17 липня 2024, 15:26оновлено 18 липня, 15:03
2290
Відомий сомельє розвіяв одвічну плутанину щодо ігристого вина, а саме - в чому полягає різниця між шампанським і просекко, якщо вона взагалі існує.
Чим відрізняється шампанське від просекко: просте пояснення
Чим відрізняється шампанське від просекко - просте пояснення / Колаж Главред, фото: УНІАН

Виявляється, між шампанським та просеко є кілька основних відмінностей - і вам знадобиться лише хвилина, щоб дізнатися про них від Аманди Маккроссін, винного експерта, що мешкає в долині Напа. У своєму пості в TikTok вона зізналася, що "винна в тому, що вважала просекко просто дешевою альтернативою шампанському", повідомляє Mirror.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як правильно дарувати алкоголь, рекомендуємо наш матеріал: Як правильно дарувати коньяк: несподівана відповідь просто вб'є наповал.

Однак вона описала ці два вина як "дуже різні" і виділила три основні відмінності між ними.

відео дня

По-перше, це місце виробництва

"Шампанське походить з регіону Шампань у Франції. Тоді як просекко походить з регіону Венето в Італії. Це насправді дуже важливо, тому що в Шампані набагато холодніше, а це означає, що вина мають вищу кислотність. Тоді як просекко походить з місця, де набагато тепліше, тому ви отримуєте більш фруктовий, стиглий профіль", - вказує вона.

Друга відмінність полягає у типах винограду, який використовується для виготовлення вин.

"Шампанське практично можна зробити лише з трьох сортів винограду - Шардоне, Піно Нуар і Піно Меньє - і це дуже серйозні сорти винограду, які надають вину тонни структури. Просекко виготовляється виключно з більш легкого та дружнього фруктового винограду Глера", - каже Аманда.

Дивіться відео про те, чим відрізняється шампанське від просекко:

@somm_vivant I’m guilty of thinking Prosecco is just a cheap alternative to Champagne but the truth is they’re very different wines intended for different lives. Comment if you have questions and follow for more wine content :) #prosecco#champagne#learntok#sparklingwine♬ original sound - Amanda McCrossin | sommvivant

Нарешті, існує велика різниця в тому, як ці напої обробляються.

"Ігристе вино не схоже на газовану воду - ми не впорскуємо туди CO2, як у газовану воду, щоб зробити його бульбашковим. Замість цього ми відновлюємо вторинне бродіння у вині, додаючи дріжджі та цукор. Коли дріжджі з'їдають весь цукор, утворюється CO2", - сказала вона.

Вона додала, що для просекко цей процес відбувається у великих ваннах, які називаються автоклавами, де ігристе вино очищають від мертвих дріжджових клітин, щоб воно залишалося свіжим і фруктовим і не вбирало жодних ноток бріоші або круасанів.

"Для шампанського ми хочемо, щоб ці нотки були відсутні, тому вторинна ферментація відбувається в пляшці, де вино залишається в контакті з мертвими дріжджовими клітинами, які називаються осадом, протягом 12 місяців, а потім до 10 або 20 років", - зазначила сомельє.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти