StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Благодатний вогонь 2022 зійшов: відео і що являє собою велике чудо християнства

23 квітня 2022, 14:42
Благодатний вогонь 2022 - коли сходить і чим так заворожує це видовище, дивіться на Главред. Сьогодні на сходження Благодатного вогню 2022 чекають мільйони.
Сходження Благодатного вогню 2022 трансляція в Україні
Сходження Благодатного вогню 2022 - трансляція в Україні / Reuters

Страсна субота перед Великоднем - це час, коли сходить Благодатний вогонь у 2022 році. І мільйони людей по всьому християнському світу відкладають усі свої справи, щоб дивитися сходження Благодатного вогню - хтось на власні очі в головному єрусалимському храмі, а іншим долучитися до дива християнства допомагає онлайн трансляція.

Починається трансляція приблизно о 13:00 за київським часом. Саме очікування може зайняти як кілька хвилин, так і кілька годин. Відтак уже до 16:00 головне дійство має завершитися – і далі Благодатний вогонь 2022 розвезуть по всьому світу, даючи можливість усім християнам долучитися до його милості.

читайте такожБлагодатний вогонь: скільки разів в історії він не сходив і чомуІсторично зафіксовані випадки, коли Благодатний вогонь перед Великоднем так і не зійшов. Наприклад, вперше священики не дочекалися "вогняної звісточки від Господа" в 1101 році. Експерти пов'язують це із забороною пускати в Храм Господній усіх без винятку віруючих (пускали лише латинян) – адже саме скасування заборони вирішило цю проблему.

Ритуал сходження Благодатного вогню - це ще й об'єднання різних церков: участь у ній беруть священнослужителі церков Копта, Єрусалиму та Сирії (православного напрямку), а також представники патріархату Єрусалиму Вірменської апостольської церкви.

Сходження Благодатного вогню 2022: трансляція (Україна)

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти