StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Різдво Іоанна Предтечі 2022: дата, традиції і заборони свята, сильна молитва святому

4 липня 2022, 10:54
Чому в цей день прийнято носити світлі одягу і що подають на стіл.
День Іоанна Предтечі 2022
Різдво Іоанна Предтечі 2022 / depositphotos.com/

Різдво Іоанна Хрестителя - останнього пророка Ізраїлю - одне з найважливіших свят християнської релігії. Його відзначають як в католицькій, так і в православній церкві.

Іоанн Предтеча або Іоанн Хреститель здійснив обряд хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. Крім того, він вважається попередником Христа, який пізнав Господа і сповістив світ про Його пришестя.

відео дня

Коли Різдво Івана Хрестителя 2022

Православна церква відзначає Різдво Іоанна Хрестителя 7 липня. У католицькій релігії святого шанують 24 червня.

У цей день в народі також називається Івана Купала. Вважається, що свято з язичницьким корінням трансформувався в Різдво Іоанна Предтечі, проте єдиної думки з цього приводу немає.

Різдво Іоанна Хрестителя - традиції

Зі справ, що потрібно робити 7 липня, з самого ранку необхідно неодмінно відвідати урочисте богослужіння в церкві. Якщо можливості відвідати храм немає, можна помолитися і вдома.

У цей день триває Петрів піст, який триватиме до 12 липня – День Петра і Павла, проте тим, хто постить дозволені послаблення – на стіл можна подавати рибні частування і трохи червоного вина.

читайте такожІвана Купала 2022: магія дня, традиції і заборони - як відзначити це свято

У цей день люди надягали одягу білого кольору, вважалося що вони допоможуть залучити удачу, помиритися з дорогими людьми або знайти свою другу половинку. Світлі одягу надягали і на тих, хто недавно хворів для якнайшвидшого зцілення.

Що не можна робити на церковне свято 7 липня

Як і будь-яке релігійне свято, в цей день існують певні заборони, порушивши які можна залучити в будинок нещастя. На Різдво Іоанна Хрестителя не можна:

  • займатися важкою фізичною роботою;
  • шити, вязвть, вишивати;
  • брати і давати в борг;
  • піднімати знайдені гроші і приносити їх в будинок;
  • різати продукти круглої форми і брати в руки гострі предмети;
  • ходити по росі;
  • плювати на землю.

У чому допомагає Іоанн Предтеча - молитва святому

Молитва святому вважається однією з найсильніших в християнстві. Іоанну Хрестителю моляться про зміцнення духу і віри, від позбавлення від спокус і покаяння в гріхах. Бездітні пари моляться про дарування потомства. Бджолярі вважають святого своїм покровителем і моляться про гарний урожай. Йому також підносять молитви про позбавлення від серйозних недуг і, зокрема, головного болю.

Хрестителю Христовий, чесний Предтеча, крайній пророче, перший мученику, постників і пустельників наставнику, чистоти вчителю і ближній друже Христовий! Тебе молю, і тобі вдаючись не відкинь мене від твого заступництва, не покинь мене занепалого багатьма гріхами; обнови душу мою покаянням, яко другим хрещенням; очисти мене, гріхами оскверненнаго, і понуди внити, іможе нічтоже скверно входить, в Царство Небесне. Амінь.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти