StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як мастурбація впливає на інтимні стосунки?

11 червня 2024, 17:04
153
Інформація призначена для осіб старше 18 років
Як мастурбація впливає на інтимні стосунки?

Мастурбація є одним зі способів реалізації власної сексуальності. Чи є він природним? Це питання, адже передусім наші статеві органи створені, щоб отримувати задоволення із партнером. Але існує також факт, що хлопчики несвідомо мастурбують іноді в досить ранньому віці. У будь-якому випадку самозадоволення впливає на інтимні стосунки із партнером. Як саме, розкажемо в цій статті. Розгляньмо потенційні переваги й можливі ризики, пов’язані з мастурбацією в контексті близьких відносин з партнером.

Позитивні аспекти самозадоволення

  1. Самопізнання. Недарма секс-іграшки такі популярні на EVA.UA. Самозадоволення допомагає розкрити себе, краще зрозуміти власні бажання та потреби, спробувати нове без ризику. Людина досліджує своє тіло, визначає ерогенні зони. Знання себе важливе також для інтимних стосунків з партнером. Деякі дослідження показали, що люди, які мастурбують, частіше повідомляють про задоволеність своїм сексуальним життям, ніж ті, хто цього не робить.
  2. Покращення комунікації з партнером. Відкрите спілкування про секс може зміцнити довіру та близькість. Це допомагає зменшити ревнощі та невпевненість у стосунках.
  3. Зниження рівня стресу та тривоги. Ми не завжди маємо стосунки, або іноді кохана людина знаходиться далеко. На ситуативні зв’язки згоден не кожен, тож мастурбація може стати порятунком, коли сексуальне напруження досягає найвищої ланки. Самозадоволення вивільняє фізичну напругу та знижує рівень гормонів стресу.
  4. Гарний настрій, гармонія. Дослідження показали, що мастурбація позитивно впливає на загальне самопочуття та психічне здоров’я. Вона може підвищити самооцінку, допомогти впоратися із депресією та покращити якість сну.
Як мастурбація впливає на інтимні стосунки?

Зворотний бік, що може нас підстерігати

  1. Зниження сексуального бажання до партнера. Мастурбація може забезпечити більш інтенсивне та швидке задоволення, так що стосунки із партнером стають менш цікавими або невиправдано енерговитратними. Інший аспект криється в тому, що під час мастурбації ми уявляємо собі все, що забажаємо, або будь-кого, кого бажаємо. Це призводить до відсутності збудження та цікавості до реальної людини.
  2. Складність з близькістю. Мастурбація може бути способом уникнути емоційної близькості з партнером. Якщо людина використовує мастурбацію як основний спосіб досягнення сексуального задоволення, вона може уникати фізичної та емоційної близькості з партнером.
  3. Проблеми з ерекцією. У деяких чоловіків мастурбація може призвести до проблем з ерекцією під час сексу з партнером. Це може бути пов’язано з тим, що чоловік звик збуджуватися певним чином під час мастурбації, і йому важко збудитися іншим способом.
  4. Ускладнення досягнення оргазму. Деякі чоловіки стискають статевий орган під час мастурбації так сильно, що подібного відчуття неможливо досягти під час сексу із дівчиною. Класичний або навіть оральний секс не забезпечує цього задоволення. Дівчата навпаки роблять це ніжніше, ніж з партнером, використовуючи руку, воду, вібратори. Коли людина дуже звикає до мастурбації, досягти оргазму з коханою людиною стає складніше.
  5. Почуття провини або сорому. Деяким людям може бути соромно мастурбувати, особливо якщо вони виросли в релігійній або консервативній сім’ї. Це почуття провини або сорому може негативно впливати на їхні інтимні стосунки, роблячи їх менш схильними до відкритості та щирості з партнером щодо своїх сексуальних потреб.
Як мастурбація впливає на інтимні стосунки?

Отже, мастурбація – це цілком нормальна сексуальна практика, але важливо пам’ятати про здорову міру в усьому, інакше вона може дати також негативні наслідки. Будьте відкритими та чесними із партнером, виявляйте увагу до його/її потреб, намагайтеся зрозуміти одне одного, і тоді ваше сексуальне життя завжди буде відповідним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти